Bu yıl Bafra Ovası'nda yaklaşık 20 bin dekar alanda karpuz ve kavun ekimi gerçekleştirildi. Bölgenin en önemli tarım ürünlerinden olan karpuzda, hasat süreci devam ediyor. Ancak tarlada seçme karpuzun kilogram fiyatının 2 TL olması, üreticiler için büyük bir hayal kırıklığı yaratmış durumda.
"ZARAR EDİYORUZ"

Bafra Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tosuner, hasat sonrası yaptığı açıklamada, mevcut karpuz fiyatlarının çiftçiyi mağdur ettiğini dile getirdi. Tosuner, "Bu fiyat ne fide parasını karşılıyor ne de işçilik giderini. Bugün bir kamyon karpuz yüklemenin maliyeti 15 bin lirayı buluyor. Çiftçi zarar ediyor" ifadelerini kullandı.
ÇİFTÇİDEN DEVLETE BORÇ ERTELEMESİ TALEBİ

Osman Tosuner, çiftçilerin içinde bulunduğu zor durumu aşmak için devletten destek beklediklerini vurguladı. Tosuner, "Tüm Türkiye genelinde tarım yapan çiftçilerin borçları en az 1 yıl faizsiz ertelenmeli. Devletimiz güçlüdür, bu zor günlerde çiftçiye sahip çıkacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. Çiftçiler, yüksek üretim maliyetleri ve düşük satış fiyatları nedeniyle yaşadıkları sıkıntıların çözümü için acil tedbirler alınmasını talep ediyor.
İhlas Haber Ajansı