Bafra Belediye Aşevi'nde hazırlanan pilav, Kaymakam Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Hamit Kılıç ile Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam tarafından vatandaşlara ikram edildi.
Başkan Hamit Kılıç, "Bafra Ovası'nda çeltik ekimi büyük miktarlara ulaştı. Türkiye'de rekolte açısından da önemli bir yerde. Çeltiğimizden elde edilen pilavın mutfakta ne kadar güzel ve kaliteli olduğunu göstermek amacıyla böyle bir program düzenledik. Amacımız Bafra çeltiğinin Türkiye standartlarının üstünde olduğunu özellikle vurgulamak" dedi.
DAHA AZ SU İLE DAHA FAZLA VERİM
Kaymakam Cevdet Ertürkmen ise, "Fotoğraf sergisi düzenleyerek çeltiğin serüvenini Bafralılara anlatmaya çalıştık. Bafra nemli bir üretim merkezi. Bizim için büyük bir ekonomik değer. Ülke için ekonomik değer. Özellikle su kullanımıyla alakalı damlama sistemi veya yağmurlama sistemine geçmek için çiftçilerimizi teşvik etmek istiyoruz. Hem üretim hem de günümüzün gerektirdiği teknolojik imkanlardan yaralanarak suyu daha az nasıl kullanabiliriz, verimimizi nasıl arttırabiliriz bunun üzerine çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen "Tohumdan Pilava" çeltik hasat sonu pilav günü etkinliği ile "Çeltiğin Serüveni" adlı resim sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İHA