Bağımsız Samsun Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nü ziyaret etti. Engellilerin sorunlarını dinleyen Emir, bedensel engellilerin kullandıkları araç gereçlerin fiyatlarının çok arttığına dikkati çekerek eskisi gibi devlet desteği verilmediğine işaret etti.

Engellilerin yaşadığı sorunlara dikkati çeken Bağımsız Samsun Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, "Engelli vatandaşlarımızla biraraya geldik sorunlarını dinledik. Anladıkki engelli vatandaşlarımızın sesini duyan yok. Engel oranı yüksek vatandaşımız heyete giriyor, engellilik oranı düşük çıkıyor. Örneğin Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanımız Yakup Özden'in tek ayağı yok ve yüzde 40 oranla emekli raporu almış. El, kol ve bacak protezi için ücret alınmazken, son yıllarda çıkan kanunla 50 bin liralık protezin 45 bin lirasını vatandaş ödeyecek, 5 bin lirasını devlet karşılayacak. Engelliler için işyerlerinde yüzde 3 kontenjan olmasına rağmen buna kimse uymuyor. Engelli beden işçisi arıyorlar. Bu konuda engelli vatandaşlarımız istihdam sıkıntısı yaşıyorlar. Örneğin ayağı olmayan bir vatandaşımızı İŞKUR inşaat işçisi olarak yönlendirmiş. Spor kulüplerinin deplasmanlara rahat gidebilmeleri için desteğe ihtiyaçları var. Engellilere sahip çıkılsın. Samsun'u öncelikle bir Samsunlu'nun en iyi şekilde temsil edeceğine inananlardanım. Engelli vatandaşlarımız birinci sınıf yaşamı hak ediyor. Ben her evden oy istiyorum. Engellinin sesini duyan yok.Vekil olarak seçilirsem Samsun'daki engelli vatandaşlarımın sorunlarını TBMM'de çözülene kadar haykıracağım.
Bedensel engellilerin cihazlara erişimindeki maddi engelleri kaldıracağız "dedi.

'SAMSUN'U EN İYİ SAMSUNLU TEMSİL EDER'
Daha sonra Gülsan Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren mobilyacıları ziyaret eden Bağımsız Samsun Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, vatandaşların milletvekili listeleri konusundaki rahatsızlığını gündeme taşıdı. Emir, "Vatandaş düşündüğü adayını listede göremeyince hayal kırıklığı yaşayabiliyor. Ben vatandaşımıza ben varım, Samsun'un bağımsız sesi Murat Emir'i destekleyin diyorum. Samsun'u öncelikle bir Samsunlu'nun temsil edeceğine inananlardanım. Hedefim, Samsun'u özgür, adil ve kalkınmış bir şehir haline getirmek, siyasetteki çıkar çatışmalarına son vermek. Amacımız; herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu sosyal adaletin inşaa edildiği bir toplum oluşturmak, huzur ve kardeşlik iklimi bizden sonraki nesillere bırakacağımız en kıymetli miras olacaktır. Her geçen gün geçim sıkıntısı artan ve fakirleşen halkımızın sesi olacağız. Hak ettiğiniz yaşamı ve saygıyı görmek en doğal hakkınız. Bana vereceğiniz oy Samsun'un değişimi için atılacak ilk adımdır. Güveninizi boşa çıkartmayacak bir aday olarak birlikte başaracağımıza inancım tamdır "diye konuştu.

SAMSUN'U KARIŞ KARIŞ GEZİYOR
Bağımsız Samsun Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, bugün Havza ilçesi ardından Atakum Mimar Sinan Pazarı'nda temaslarda bulunacak. Emir, ondan sonra Samsunspor'un Tuzlaspor'u konuk edeceği maçı takip edecek. Emir, Çarşamba günü Ladik'te, Perşembe günü Bafra ve Cuma günü Canik ilçesinde sanayi sitelerinde temaslarda bulunacak.
Feride SEZGİN

