Bahçeşehir ve TEB'ten kodlama etkinliği
Paylaş

Bahçeşehir ve TEB'ten kodlama etkinliği

Ekleme: 31.03.2019 18:15 Güncelleme: 30.05.2026 23:00

Samsun Bahçeşehir Koleji 19 Mayıs Kampüsü ve Türkiye Ekonomi Bankası'nın (TEB) ortaklaşa düzenlediği devlet okullarında eğitim gören 8-12 yaş arası öğrencilere yönelik kodlama eğitimi kapsamında 14 Nisan Pazar günü etkinlik düzenlenecek.

5 TEMEL BECERİ

Bahçeşehir Koleji 19 Mayıs Kampüsü tarafından yapılan açıklamada, projenin genel amacı; çocukların yirmi birinci yüzyılın 5 temel becerisi olarak sayılan (yenilikçilik ve yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim, işbirliği ve bilgi işlemsel düşünme) becerilerinin tetiklenmesi ve geliştirilmesi için dijital oyun tasarımı ve robotik tasarım yolu ile kodlamanın öğretilmesi olarak belirtildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi; "Eğlenerek, kodlama yaparak, dijital oyun tasarlayarak ve geliştirerek, oyun oynama süreci hakkında bilinçlenerek ve birlikte takım olarak ürün geliştirerek öğrenmek üzerine kurulu olan bu eğitimin, eğitim sonrası asenkron öğrenme süreci ile devamlılığının sağlanması ile etkinin kalıcı hale getirilmesi ve yenilikçi fikirlerin kodlama kullanılarak teknoloji üretim sürecinde hayata geçirilmesi projenin özgün ve güçlü yönünü ifade etmektedir. Feride İÇKİLLİ

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.