Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik faturalarında yeni bir piyasaya sürüleceğinin müjdesini verdi. Bayraktar, tüketim esaslı faturalandırma sistemi ile belirli bir tüketim seviyesi aşan abonelere ödeme süreçlerinin uygulanacağını açıkladı.
ELEKTRİKTEN SONRA DOĞALGAZDA DA YENİ SİSTEM
Bakan Bayraktar, Milliyet'e verdiği röportajda, "Doğalgaz biraz daha komplike. Ama oradaki bölümlerden geçiş yapmak istiyoruz" diyerek doğaldaki yeni dönemi duyurdu. Yeni sistemin, belirli bir tüketim sınırını aşan kullanıcıların sübvansiyonu dışında tutulacağı bir yapıya sahip olacağı belirtildi.
ŞUBAT AYINDA BAŞLIYOR
Doğalgazda süreçlerin ne zaman değiştiğine da değinen Bayraktar, yeni terapinin hayata geçeceğini ifade etti. Erzurum ve Antalya gibi şehirlerde doğal tüketimin farklılaştığını belirten Bayraktar, sistemin düzenine uygun olarak düzenleneceğini vurguladı.
TÜRKİYE'DE SÜBVANSİYON UYGULAMASI DEVAM EDİYOR
Türkiye'de hem elektrik hem de doğalgazda önemli sübvansiyonlar uygulanmaya devam ediyor. Bakan Bayraktar, bölgedeki aylarda yaptığı açıklamada, hanelerdeki elektrik ve doğalgaz tüketiminin toplamda yüzde 60 oranında sübvanse edildiğini belirtmişti.
Haber Merkezi