Bakan Çiftçi açıkladı: İstanbul ve Kocaeli’de 6 kişi aranıyor
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sağanak sonrası İstanbul’da 5, Kocaeli’de 1 kişinin arandığını, İstanbul’da mahsur kalan 3 bin 55 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İstanbul’da etkili olan sağanak sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin son durumu paylaştı. Çiftçi, yağışlar nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiğini, İstanbul ve Kocaeli’de toplam 6 kişinin arandığını bildirdi.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İstanbul’da etkili olan sağanak yağışın ardından yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. İstanbul’da 5, Kocaeli’de 1 kişinin arandığını belirten Çiftçi, mahsur kalan binlerce kişinin kurtarıldığını söyledi. Bakan Çiftçi, vatandaşlara sel ve elektrik kaynaklı tehlikelere karşı dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
İSTANBUL’DA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Bakan Çiftçi, yağışlar nedeniyle İstanbul’da bir kişinin elektrik çarpması, iki kişinin ise boğulma sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. İstanbul’da 46 bin 597 personelin, Türkiye genelinde ise 58 bin personelin sahada görev yaptığını bildirdi. Kentteki durumun 12 bin 537 kamera aracılığıyla takip edildiğini belirten Çiftçi, çalışmaların İstanbul Valiliği ve AFAD Koordinasyon Merkezi tarafından koordine edildiğini ifade etti.
MAHSUR KALAN 3 BİN 55 KİŞİ KURTARILDI
İstanbul genelinde mahsur kalan 3 bin 55 kişinin AFAD, Sahil Güvenlik, jandarma ve belediye ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarıldığını aktaran Çiftçi, 4 il için turuncu uyarının sürdüğünü belirtti.
VATANDAŞLARA SEL UYARISI
Çiftçi, vatandaşlara sel tehlikesi sırasında sakin kalmaları, dere yataklarından ve çukur bölgelerden uzaklaşmaları çağrısında bulundu. Su birikintilerinin derinliğinin hafife alınmaması gerektiğini vurgulayan Bakan, sürücülerin suyla kaplı yollara girmemelerini ve istinat duvarlarından uzak durmalarını istedi. Çiftçi ayrıca, kopmuş elektrik hatları ve suyla temas etmiş olabilecek elektrik kaynaklarına yaklaşılmaması gerektiğini belirtti.
İlgili Haberler
Yorumlar (0)
Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.








