Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın açıklamalarının ardından örgütün silah bırakma sürecine girdiği bildirildi. Yaşanan görüşmeler ve açıklamaların ardından, PKK'ya bağlı ilk grup bugün itibarıyla silah bırakmaya başladı. Bu tarihi gelişmenin ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.
PKK'DAN İLK SİLAH BIRAKMA ADIMI: 30 KİŞİLİK GRUP SİLAHLARINI ATEŞE VERDİ
Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrılarının ardından, PKK'nın silah bırakma sürecine girdiği belirtildi. Yapılan görüşmeler ve açıklamaların ardından bugün itibarıyla örgütün silah bırakmaya başladığı duyuruldu.
Süleymaniye kentine bağlı Dukan'a 10-15 kilometre uzaklıkta bulunan bölgede, PKK'ya bağlı 30 kişilik ilk grup silahlarını ateşe verdi. PKK'nın ilk grubunun silah bırakma töreninin Süleymaniye iline bağlı "Casne" mağarasında gerçekleştirildiği aktarıldı. Silah bırakan ilk grubun adının "Barış ve Demokratik Toplum Grubu" olduğu açıklandı.
DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN'DAN KRİTİK AÇIKLAMA
Bu tarihi gelişmenin hemen ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Bakan Fidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bugün, Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda çok önemli ve memnuniyet verici bir adım atılmıştır. Bu hayırlı gelişmenin, terörün kalıcı biçimde ortadan kalkmasını sağlayacak bir sürece evrilmesi milletimizin ortak temennisidir."
Bakan Fidan, açıklamasının devamında teyakkuzda kalmaya devam edeceklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımız tarihi bir liderlik sergilemiş ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'yle beraber güçlü ve kararlı bir irade ortaya koymuşlardır. Bu iradeyi hayata geçirmek için çaba gösteren tüm devlet yetkililerimizi kutluyorum. KCK bütün bileşenleriyle ve unsurlarıyla ülkemiz, milletimiz ve coğrafyamız için tehdit olmaktan çıkana dek teyakkuzda kalmaya devam edeceğiz."
Haberler.com