Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı içerisinde nadir hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlara yönelik yapılan ödemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyunu bilgilendiren Bakan Işıkhan, vatandaşların tedavi süreçlerine destek olmaya devam ettiklerini belirtti.
REKOR DÜZEYDE İLAÇ ÖDEMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında Türkiye'de ruhsatlı olarak kullanılan 313 farklı yetim ilaç için yaklaşık 54,4 milyar lira ödeme gerçekleştirildi. Bu tutar, nadir hastalıkların tedavisinde devlet tarafından karşılanan ilaç harcamaları kapsamında bugüne kadar yapılan en yüksek rakamlardan biri oldu.
BAKAN IŞIKHAN'DAN DUYARLI MESAJ
Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:
"Nadir hastalıklarla mücadele eden vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Tedavi süreçlerine destek olmak amacıyla 2024 yılında yaptığımız ödeme ve harcama tutarı toplamda 313 ilaç için yaklaşık 54,4 milyar lira."
SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ HASTALARIN YANINDA
Yetkililer, sosyal güvenlik sisteminin özellikle nadir hastalıklara yönelik ilaç erişimini kolaylaştırmak amacıyla önemli destek sağladığını vurguladı. Tedavi masraflarının büyük kısmının devlet tarafından karşılanması, hastaların ve ailelerinin üzerindeki yükü önemli ölçüde azaltıyor.
Haber Merkezi