SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Bakan Kasapoğlu: Sporcularımız kazandıkları madalyalarla ayrı bir tarih yazdı

Bakan Kasapoğlu: Sporcularımız kazandıkları madalyalarla ayrı bir tarih yazdı

Hazır

Giriş: 17.08.2022 18:16 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda Türk sporcuların kazandıkları madalyalarla rekorlar kırdığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı Mevlana Kültür Merkezi'ndeki makamında ziyaret etti.

Burada basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kasapoğlu, 2022'nin en kapsamlı spor organizasyonunun Konya'da gerçekleştirildiğini aktardı.

Bakan Kasapoğlu'ndan Altay'a teşekkür

Kasapoğlu, üç yıllık çalışma sürecinin yarın başarıyla nihayete ereceğine işaret ederek, "Çok büyük emek, çaba ve iş birliği var. Neticesinde de Allah'a şükürler olsun, mükemmel bir organizasyon var. Bu emeğin ardında pek çok kurum, kuruluş var ama en önemlilerinden birindeyiz. Teşekkür ziyareti için geldim. Sayın Başkanımıza, değerli ekibe bu süreçte her anlamlı çabadaki katkıları ve büyük iş birlikleri için gönülden teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konya'nın organizasyonu en güzel şekilde sahiplendiğine, hoşgörüyle misafirlerin ağırlandığına dikkati çeken Kasapoğlu, konukların unutulmaz hatıralarla kentten ayrıldığını anlattı. Kasapoğlu, Konya'nın spor şehri olduğunu, kente önemli spor tesislerinin kazandırıldığını kaydetti.

Türk sporcuları tarih yazmaya devam ediyor

İnşa edilen ve yeni kazandırılan tesislerle altyapının uluslararası spor arenasına da açık olacağını vurgulayan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

"Gençleri bu tesislerden yetiştirmeye, yeni yıldızları da birer birer keşfetmeye devam edeceğiz. Türkiye hem bir ev sahibi olarak bu organizasyonda tarih yazdı hem de sporcularımız kazandıkları madalyalarla pek çok uluslararası organizasyonun üstünde rekorlarla ayrı bir tarih yazdı. Sporcularımızı tebrik ediyorum. Basın ekibimiz, gece-gündüz koşturdunuz, sizlere de teşekkür ediyorum. Ülke olarak hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde iddia sahibi bir ülkeyiz. Türkiye, 21 yıl önceki Türkiye değil. Türkiye, vizyonuyla ortaya koyduğu siyaset anlayışı ve değerleriyle konulara gündeme yaklaşımıyla bir marka ülke. Sporda da gençlikte de hamdolsun bu çabamızı her geçen gün yukarıya taşıyoruz."

Organizasyon şehrin tanıtımına büyük katkı sağlıyor

Altay ise başarılı organizasyonun sonuna gelindiğini, oyunların Konya'nın tanıtımına çok büyük bir katkı sağladığını söyledi.

Konya'ya kazandırılan spor tesisleri için Bakan Kasapoğlu'na teşekkür eden Altay, "Bu tesisler Konya'da ulusal ve uluslararası müsabakalarda şehrimize hizmet edecek. Ayrıca açılış seremonisi son dönemde ülkemizde yapılan bu önemli organizasyona yakışır şekilde Konya Büyükşehir Stadyumu'nda Bakanlığımız tarafından gerçekleştirildi. Görüntüler hala herkesin hafızasında ve Konya'nın tanıtımında uzun süre kullanacağımız bir etkinlik oldu. Sayın Bakanımıza bundan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından Altay, Bakan Kasapoğlu'na hediye verdi.

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap