Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı geçtiğimiz hafta makamında gazetemiz ekibi olarak ziyaret ettik.
Öncelikle şunu söylemek isterim ki; 'Samsun'dan Bakan Kılıç'ın makamına ziyarete giden hiç bir Samsunlu, kendisini 'misafir gibi hissetmeyecek' kadar özenli bir ortamı buluyor.
Kabinenin bir bakanı olmasına rağmen 'Sayın Kılıç' da Samsunlu olduğunu konuklarına hissettirecek kadar hassas.
Dış güvenlikten, iç güvenliğe, özel kalemden, basın ve halkla ilişkiler görevlilerine kadar 'aynı uyumu ve özeni' görmek mümkün.
Açık söyleyeyim, 'çok verimli, hoş sohbet' bir röportaj oldu.
Samsun'un tüm sorunlarına, konu başlıklarına hakim olan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın, siyasete bakışının her noktasında 'iki ismin çok etkin olduğunu' görmek mümkün.
Dedesi olan CHP Samsun Milletvekili merhum İlyas Kılıç'ın torunu olmanın yüklediği sorumluluk, kendisine siyasi rol model olarak seçtiğini tahmin ettiğim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'ona duyduğu güven', siyasete bakışı şekillendirmiş adeta.
Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde, Kılıç'ı 'milletvekili adayı olarak gönderirken söylediği', bir cümle 'Bir çok şeyin aslında ana bakış açışını oluşturmuş'.
Erdoğan, Kılıç'ı "Git deden gibi ol" diyerek 'seçim arenasına uğurlamış..
Başka da bir şey dememiş. Kılıç o sözün ne demek olduğunu, kendisinden ne istendiğini anlayabilecek kadar 'Erdoğan’la birlikte çalışmış bir isim'.
Sevinçlerini, tepkilerini, duygularını, beklentilerini biliyor.
Bakan Kılıç, bu sözleri anlatırken, duygusal. Bakan Kılıç gibi değil, 'torun Akif Çağatay Kılıç' olarak anlatıyor.
Gözlerindeki duygular daha anlamlaşıyor o anı anlatırken..
Belki de o nedenle de Samsun'da referandum sonuçlarında 63.6'lık desteği önemsiyor.
Evet oyunun az ve beklediği gibi çıktığı ilçeleri tek tek biliyor ama 'toplam oy benim için önemliydi' diyerek,'Samsunlulara teşekkür' ediyor.
FETÖ kalkışması ve örgütle mücadelede sözlerini sıralarken "Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatına kastettiler' diyerek, hassasiyetini bir kez daha vurguluyor.
Bakan Kılıç ile 2 saat 15 dakika süren sohbet röportajımızda edindiğim izlenimde en çok dikkatimi çeken Samsun, Samsunspor vurguları ve İşitme Engelliler Olimpiyatlarını önemsemesinde bile 'Deden gibi ol' sözünün etkisi çok gibi.
Kısacası Bakan Kılıç, siyasette 'kendisini etkileyen dede Kılıç ve rol modeli Erdoğan'ın kendilerine çizdiği misyonda 'yürümeye devam edecek gibi görülüyor'.
Genç yaşında geldiği konum ve mütevaziliği ise 'doğru yolda' olduğunu gösteriyor.
Bakan Kılıç'ın da dediği gibi;
'Nice bakanlar, siyasetçiler gördü Samsun.
Mesele 'o makamlardan sonra, o kentte' saygıyla anılabilmek, sevilebilmek.
Başarabilirsek ne mutlu bize..'
Katılıyorum.
Paylaş
Bakan Kılıç'ın, Erdoğan hassasiyeti..
Ekleme: 02.05.2017 21:52
Güncelleme: 30.05.2026 21:55