Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadeleye yönelik sürdürülen ekonomik program hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, vatandaşların alım gücünü artırmak için enflasyonu kalıcı olarak düşürmeyi hedeflediklerini belirtti.
ENFLASYON BEKLENTİLERİNDE İYİLEŞME
Bakan Şimşek, enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi:
Ocak ayı itibarıyla piyasanın 12 ay sonrası için yıllık enflasyon beklentisi yüzde 25,4 seviyesinde.
2024 Mayıs ayına göre 12 ay sonrası beklentide hanehalkında 17 puan, reel sektörde ise 12 puan iyileşme kaydedildi.
Ancak, Şimşek beklentilerin halen yüksek olduğunu vurguladı ve dezenflasyon sürecinin hızını belirlemek için beklentilerin kritik bir rol oynadığını söyledi.
KARARLILIK VURGUSU
Bakan Şimşek, "Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu kalıcı olarak düşürerek vatandaşlarımızın alım gücünü artıracağız" ifadelerini kullanarak, hükümetin ekonomik programdaki duruşunu net bir şekilde ortaya koydu.
www.hurriyet.com.tr