Bakan Şimşek’ten fon yatırımcılarına ödeme mesajı
Paylaş

Bakan Şimşek’ten fon yatırımcılarına ödeme mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunlu fonlarda yatırımcılara en kısa sürede ve mümkün olan en yüksek düzeyde ödeme için çalışıldığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sorunlu fonlara ilişkin kurumların koordinasyon içinde çalıştığını belirterek, yatırımcılara “mümkün olan en kısa sürede ve en yüksek düzeyde ödeme” yapılabilmesi için gerekli adımların atıldığını açıkladı. Şimşek, hukuki sürecin de yatırımcı haklarının korunması ve sorumluluğu bulunanların hesap vermesi amacıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Fon krizinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun tasfiye ve iade süreçlerine ilişkin attığı adımların ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şimşek, hem yatırımcılara yapılacak ödemeler hem de ekonominin genel görünümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“EN KISA SÜREDE EN YÜKSEK DÜZEYDE ÖDEME”

Şimşek, sorunlu fonlara ilişkin çalışmaların kurumlar arasında eş güdüm içinde sürdüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Kurumlarımız, sorunlu fonlarla ilgili çalışmalarını koordinasyon içinde titizlikle sürdürüyor. Yatırımcılara mümkün olan en kısa sürede ve en yüksek düzeyde ödeme yapılabilmesi için gerekli adımlar atılıyor.”

HUKUKİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Şimşek, Adalet Bakanlığı’nın da yatırımcıların haklarının korunması ve sorumluluğu bulunanların hesap vermesi amacıyla hukuki süreci yürüttüğünü ifade etti.

Şimşek, zorlu küresel koşullara ve devam eden savaşlara rağmen Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını koruduğunu savundu.

CARİ AÇIK VE DIŞ BORÇ RAKAMLARINI PAYLAŞTI

Bakan Şimşek, yüksek emtia fiyatlarına rağmen enflasyondaki düşüşün sürdüğünü belirterek ekonomik göstergelere de değindi.

Şimşek’in paylaştığı verilere göre cari açığın milli gelire oranı yüzde 2,6, brüt dış finansman ihtiyacının GSYH’ye oranı yüzde 16, brüt dış borcun milli gelire oranı ise yüzde 32 seviyesinde bulunuyor. Şimşek, büyümenin Türkiye’nin ticaret ortaklarının yaklaşık 2 katı seviyesinde olduğunu ifade etti.

BÜTÇE AÇIĞI YÜZDE 3 SEVİYESİNDE

Şimşek, bütçe açığının milli gelire oranının yaklaşık yüzde 3, kamu borcunun GSYH’ye oranının ise yüzde 22 seviyesinde olduğunu bildirdi.

Bu oranların gelişmekte olan ülkeler ortalamasının altında olduğunu belirten Şimşek, güçlendirilen makroekonomik temellerin yaşanan gelişmelerin finansal sistem ve reel ekonomi üzerindeki etkilerini sınırlayacağını savundu.

“SERMAYE PİYASALARIMIZ DAHA DAYANIKLI OLACAK”

Bakan Şimşek, alınan tedbirlerle sermaye piyasalarının daha güçlü bir yapıya kavuşacağını belirterek, “Aldığımız tedbirlerle sermaye piyasalarımız daha güçlü, sağlıklı ve dayanıklı bir yapıya kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.