Bakan Yerlikaya Duyurdu: Yol Kesene 3 Yıl Hapis Ve 180 Bin Tl Ceza Yolda
Paylaş

Bakan Yerlikaya Duyurdu: Yol Kesene 3 Yıl Hapis Ve 180 Bin Tl Ceza Yolda

Mersin Mezitli'de trafikte bir sürücüyü darbeden 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yeni yargı paketiyle gelecek ağır yaptırımları açıkladı.

Mersin'in Mezitli ilçesinde trafikte yaşanan ve infial yaratan darp olayında adli süreç tamamlandı. 24 Aralık'ta Davultepe GMK Bulvarı üzerinde kırmızı ışıkta bekleyen bir sürücüye saldıran şüphelilerden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaya ilişkin yaptığı açıklamada yeni yargı paketiyle bu tür magandalıklara verilecek ağır cezaların altını çizdi.

3 TUTUKLAMA, 3 ADLİ KONTROL

Olayın ardından Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemece sorgulanan şüphelilerden M.T., C.T. ve E.T. tutuklanırken; C.T., M.T. ve H.T. isimli diğer 3 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan isimlerden C.T.'ye ayrıca trafik kurallarını ihlalden 4 bin 153 TL idari para cezası kesildi ve sürücü belgesine geçici olarak el konuldu.

BAKAN YERLİKAYA: "180 BİN TL CEZA UYGULAYACAĞIZ"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda trafik güvenliğini hiçe sayanlara yönelik yeni yaptırımları duyurdu. 11. Yargı Paketi ile birlikte "yol kesme" eyleminin artık müstakil bir suç olarak düzenlendiğini hatırlatan Yerlikaya, şu uyarıları yaptı:

"Hukuka aykırı bir davranışla bir aracı durduran veya hareket etmesini engelleyen kişi, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacaktır. Ayrıca yeni kanun teklifine göre; saldırı amacıyla araçtan inen ve yol kapatan sürücüye 180 bin lira idari para cezası uygulayacağız, sürücü belgesini ve aracını 60 gün süreyle trafikten men edeceğiz."

YENİ YARGI PAKETİ VE TRAFİK KANUNU YAPTIRIMLARI

Trafikte huzuru bozanlara karşı getirilen yeni düzenlemeler şu şekilde özetlendi:

Suç/Eylem Ceza / Yaptırım
Hukuka Aykırı Yol Kesme 1 Yıldan 3 Yıla Kadar Hapis Cezası
Saldırı Amacıyla Araçtan İnme 180 Bin TL İdari Para Cezası
Sürücü Belgesi 60 Gün Süreyle Geri Alma
Araç Men İşlemi 60 Gün Süreyle Trafikten Men

Bakan Yerlikaya, bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirimde bulunmalarını istedi ve "Biz gereğini yaparız" mesajını verdi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.