İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütlerine yönelik yürütülen kararlı mücadele kapsamında son 2 haftada gerçekleştirilen operasyonların bilançosunu paylaştı. Samsun'un da dahil olduğu 32 ilde eş zamanlı düzenlenen baskınlarda, DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen 170 şüpheli gözaltına alındı.
32 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; Cumhuriyet Başsavcılıkları, EGM İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve MİT Başkanlığı koordinasyonunda operasyonların gerçekleştirildiğini belirtti. Aralarında Samsun, Ordu, Çorum ve Amasya gibi çevre illerin de bulunduğu toplam 32 şehirde şüphelilerin adreslerine girildi. Geçmiş dönemde örgüt içerisinde faaliyet yürüten ve örgüte finansal destek sağlayan şahıslar hedef alındı.
10 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Operasyonun hukuki sürecine dair detayları paylaşan Yerlikaya, yakalanan 170 şüpheliden ilk etapta 10’unun çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını bildirdi. 15 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, diğer şahısların emniyetteki işlemlerinin titizlikle devam ettiği kaydedildi. Bakan, "Ülkemizin her bölgesinde huzuru ve istikrarı sağlamak için yılın 365 günü operasyonlarımıza devam ediyoruz" dedi.
SAMSUN VE BÖLGEDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Operasyonun gerçekleştirildiği iller listesinde Samsun'un da yer alması, bölgedeki terörle mücadele faaliyetlerinin yoğunluğunu bir kez daha gösterdi. İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmasıyla Samsun'daki şüpheliler de adli makamlara sevk edilmek üzere emniyete götürüldü. Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri ve MİT mensuplarını tebrik ederek, "Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacak" vurgusunu yineledi.
İhlas Haber Ajansı