Bakan Yumaklı, kuvvetli rüzgâr, yüksek sıcaklık ve düşük nemin orman yangını riskini artıracağını açıkladı. Vatandaşlara ormanlık alanlarda ateş yakmamaları ve şüpheli durumları 112’ye bildirmeleri çağrısı yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, meteorolojik verilere göre 28-30 Ağustos tarihlerinin orman yangınları açısından kritik olduğunu belirtti. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli rüzgâr, yüksek sıcaklık ve düşük nem bekleniyor. Yumaklı, yangın riskine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

28-30 AĞUSTOS’A DİKKAT
Bakan Yumaklı, özellikle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’deki hava koşullarının orman yangını riskini artıracağına dikkat çekti. Ormanlık alanlarda ve yakın çevresinde kesinlikle ateş yakılmaması gerektiğini belirten Yumaklı, kuru otluk alanlara yanıcı madde atılmaması çağrısında bulundu.
ANIZ VE BAHÇE ATIĞI UYARISI
Yumaklı, anız ve bahçe atığı yakılması gibi yangın riski oluşturabilecek faaliyetlerden uzak durulmasını istedi. En ufak duman veya şüpheli durumda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulması gerektiğini belirtti. Bakan Yumaklı, yangınların önlenmesinde vatandaşların duyarlılığının büyük önem taşıdığını ifade etti.
Kaynak: Haber Merkezi