Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesini güncelleyerek gıda sektöründe yeni bir skandalı ortaya çıkardı. Zincir marketlerde "dana salam" olarak satılan bir üründe domuz eti tespit edildi. Bakanlık yetkilileri, ürünlerin ülke genelinde market raflarından toplatılması için harekete geçti.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 31 Temmuz tarihli listesinde yer alan bilgilere göre, "BİFET" markasıyla satışa sunulan "DANA İSPANYOL SALAM" adlı üründe domuz eti bulunduğu tespit edildi. Ürünün ambalajında "dana eti" ibaresinin yer almasına rağmen, yapılan analizlerde domuz eti bileşenleri ortaya çıktı.
Bu skandalın ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilen ekipler, söz konusu ürünü Türkiye genelindeki tüm satış noktalarından acil olarak toplatmaya başladı.
Haberde ayrıca, aynı markanın daha önce de benzer bir durumla yakalandığı ve sonrasında birçok kez isim değiştirdiği bilgisi yer alıyor. Güncellenen listeye sucuk, peynir, zeytinyağı, bal ve et ürünleri gibi pek çok farklı ürün eklendi. Tağşiş yapılan gıdalara uygulanan cezaların ise yeni yasama döneminde artırılması bekleniyor.
sozcu.com.tr