Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlığın 19 Haziran’da yayımladığı son bültende üzüm pekmeziyle ilgili dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Denetimler sonucunda, pekmezin içerisinde şeker ilavesi olduğu tespit edildi.
BAKANLIK DENETİMİNDE ORTAYA ÇIKTI
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen analiz ve kontroller kapsamında, sahtecilik yapılan ürünler tek tek ifşa ediliyor. Son yayımlanan listede; zeytinyağı, tereyağı, çiçek balı ve örgü peyniri gibi ürünlerle birlikte, üzüm pekmezi de yer aldı.
ŞEKERLİ PEKMEZ İFŞA EDİLDİ
Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde üretimi yapılan ‘BALI PINAR-GÖKDAĞ KARAYAKA’ firmasına ait ‘Elezya’ markalı üzüm pekmezinde, bakanlık tarafından yapılan laboratuvar analizlerinde şeker ilavesi olduğu belirlendi. Bu durum, ürünün doğal formunu bozduğu gerekçesiyle bakanlığın tağşiş listesine alınmasına neden oldu.
SERİ NUMARALARI DA PAYLAŞILDI
Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicilerin bilgilendirilmesi amacıyla söz konusu pekmez ürününün seri numaralarını da kamuoyuyla paylaştı. Açıklamaya göre, 1501 ve 2808 seri numaralı ‘Elezya’ markalı üzüm pekmezlerinde tağşiş tespit edildi.

sozcu.com.tr