Baki Sarısakal'ın Tarihi 'Havuzlu kahvehane' dediği Bina 24 saat geçmeden yıkıldı
Paylaş

Baki Sarısakal'ın Tarihi 'Havuzlu kahvehane' dediği Bina 24 saat geçmeden yıkıldı

Ekleme: 15.01.2021 17:28 Güncelleme: 31.05.2026 14:56

Araştırmacı Tarihçi Yazar Baki Sarısakal, Samsun Belediyesi eski Başkanları'ndan Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın kente çıkışına da yardımcı olan Kerim Reisoğlu İsmail Yurtsever'e ait havuzlu kahvehane olduğunu belirttiği bina 24 saat geçmeden yıkıldı.

Araştırmacı Tarihçi Yazar Baki Sarısakal, Saathanedeki dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan eski binanın Samsun Belediyesi eski Başkanları'ndan Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın kente çıkışına da yardımcı olan Kerim Reisoğlu İsmail Yurtsever'e ait havuzlu kahvehane olduğunu belirterek, "Bina 1850'li yıllarda yapıldığı belirtiliyor. Bu bina yaşatılmalı " dediği bina 24 saat geçmeden yıkıldı.

BİNAYI YIKMAYIN DEMİŞTİ

Havuzlu İsmail Kahvehanesi'nin yıkılmaması ve korunması yönünde Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde karar alındığını hatırlatan Araştırmacı Tarihçi Yazar Sarısakal, "Bu tarihi yapının yaşatılması yönünde karar alınmıştı. Samsun'un bu binayı duyması lazım. Simgesel yapılar, birer birer ortadan kaldırılıyor. Bilerek yada bilmeyerek, tarihi yapılarımıza sahip çıkmıyoruz, araştırmıyoruz. Samsun'un simgesi konumunda olan bu bina yıkılmamalı, meydan projesinde burası yaşatılmalı ve gelecek nesillere de miras bırakılarak korunmalıdır " demişti.

İŞTE BİNANIN YIKILIŞ ANI;

Haber: Emin ÇEKİÇ

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.