Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, 7 yaşında öğrenmeye başladığı balenin tutkunu oldu.
Sanata ilgisi dolayısıyla üniversite eğitiminde de Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesini tercih eden Ceren Özdemir, bir kursta da bale eğitmenliği yaptı.
CEREN UÇTU,
ELİMİZDEN GİTTİ
Ordu'nun Altınordu İlçesi'ndeki kursun sahibi Elvin Canik, Ceren'in 10 senelik bale eğitimindeki başarısını anlattı. Canik, Ceren'in baleyi çok sevdiğini belirterek, "Öğretmen olmadığı zamanlar bile burada kalıp denge çubuklarında vücut açma, esnetme hareketleri yapıyordu. Sanatı seviyordu, hayatı seviyordu, yaşamayı seviyordu" dedi.
ÖĞRETİCİ BELGESİ ALDI
Ceren'in 'usta öğretici belgesi' aldığını dile getiren Canik, şöyle devam etti: "Söz dinleyen bir çocuktu. Mesela yeni büyüyen gençlerin kendi aralarında sanatçı kaprisi olurdu. Ceren onlara uymazdı, hep kenarda dururdu. Daha sonra, 'Elvin teyze biz barıştık, iyiyiz.' derdi. Yapıcı bir çocuktu, aslında o hep ara bulurdu. Hedefi bale öğretmeni olmaktı. Bu acının tarifi yok, tarif edemem. Ceren uçtu, yavru ceylan gitti." AA