Balkan Türkleri Derneği'nde Adem Tuğral Güven Tazeledi
Paylaş

Balkan Türkleri Derneği'nde Adem Tuğral Güven Tazeledi

Ekleme: 06.04.2026 11:50 Güncelleme: 03.06.2026 18:07

Samsun Balkan Türkleri Derneği 20. Olağan Genel Kurulu'nda Adem Tuğral, üyelerin oylarıyla ikinci kez başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Samsun Balkan Türkleri Derneği'nin 20. Olağan Genel Kurulu, Samsun Müzesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Yoğun katılımın sağlandığı kongrede, mevcut başkan Adem Tuğral tek aday olarak girdiği seçimde delegelerin desteğini alarak ikinci kez başkanlık görevine getirildi.

GENEL KURUL SÜRECİ VE PROTOKOL KONUŞMALARI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda, siyasi parti temsilcileri söz alarak selamlama konuşmaları yaptı. Yeniden Refah Partisi Samsun İl Başkan Yardımcısı Engin Ak, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ve CHP Samsun Milletvekili Murat Çan kürsüye gelerek derneğin kent kültürü üzerindeki önemine dikkat çeken konuşmalar gerçekleştirdi. Oylama sonucu divan heyeti başkanlığına Emin Sipahi getirilirken, heyette Esra Aydoğdu, Erdoğan Şenol, Hüseyin Genç ve Aysun Yıldırım yer aldı. Faaliyet raporları ve mali tabloların onaylanmasının ardından seçim sürecine geçildi.

YENİ DÖNEM YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Seçim sonucunda güven tazeleyen Adem Tuğral'ın yönetim kurulu asil listesi şu isimlerden oluştu: Ayhan Abacı, Sibel Arı, Harun Kordel, Engin Gök, Gökhan Göksu, Tarık Bozal, Emre Yılmaz, Doç. Dr. Esen Ersoy, Yüksel Çınar ve İbrahim Elmas.

"FAALİYETLERİMİZİ ARTTIRARAK DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Seçim sonrası katılımcılara teşekkür eden Başkan Adem Tuğral, derneğin kuruluş yıl dönümüne denk gelen bu sürecin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Bugün derneğimizin 39. yılındaki 20. genel kurulunu yaptık. Yani önümüzdeki ayın 7'sinde derneğimizin de kuruluş yıl dönümü. Bu sene genel kurulumuz böyle aynı haftaya denk geldi. Derneğimiz Samsun'un en önemli derneklerinden birisi. Kültürel faaliyetler ve üyelerimizle olan iletişimi sağlamak için kurulmuş bir dernektir. Bizim dönemimizde de bu iletişimi daha üst seviyelere çıkartarak, kültürümüzü ilimizde daha fazla yaşatarak devam ettik. İnşallah bundan sonraki iki yıllık dönemde de bu faaliyetlerimizi arttırarak sosyal sorumluluk projeleri olsun, kültürel faaliyetler olsun, üyelerimize yönelik farklı çalışmalar olsun, bunların sayısını arttırarak devam etmek istiyoruz. Kongremize katılan önceki dönem başkanlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize, sayın milletvekilimize, üyelerimize ve yönetim listemizdeki bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarda inşallah hep beraber devam edeceğiz"

 

İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.