Samsun'un aşırı yağışlarda risk bölgesi olarak gösterilen Ayvacık, Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerini sel felaketlerinden koruyacak olan Salıpazarı Barajı'nın yapılmasına 2017 yılında karar verilmişti. Aradan geçen yıllara rağmen projede bir arpa boyu yol alınamazken, meydana gelen sel felaketlerinde can kayıpları ve milyonlarca liralık maddi hasar meydana geldi.
BARAJ NE ZAMAN
BİTECEK BİLİNMİYOR
DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nün ihale ettiği 201 milyon 590 bin TL bütçeli baraj inşaatının yüzde 5’inin tamamlandığı açıklanmıştı. Bu zamana kadar gönderilen komik ödeneklerle gündeme gelen barajın 2022 yılı ve sonrası için derivasyon ve batardo imalatları tamamlanıp ve gövde dolgularına başlanması hedeflendiği geçtiğimiz yıl açıklanırken, geçen sürede projeye Büyükşehir Belediyesi'de dahil oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sel uyarılarını yaptığı şu günlerde yılan hikayesine dönen baraj inşaatı yeniden akıllara geldi.
NEREDE VERİLEN SÖZLER?
Gazetemize konuşan İYİ Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin, çarpıcı açıklamalar yaptı. Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '2017'de hayırlı olsun' diyerek temelini attırdığı baraj inşaatının aradan geçen yıllara rağmen bitirilememesine tepki gösterdi. Baraj için şantiye kurulduğunu, alanda yer alan köylerin kaldırıldığını hatırlatan Şahin, " 2017'de göstermelik bir temel attılar, kurban kestiler. Temel atılan yerde otlar bitti. Burada çelik işlerini alan firma, ödenek gönderilmemesi nedeniyle iş makinelerini Tokat'taki baraj inşaatına kaydırdı. Burada köyler vardı, insanlar tarımla uğraşıyorlardı.
Bu insanların evlerini kamulaştırarak yıktınız. Ancak bedelleri ödenmedi. Bazı vatandaşlar, düşük kamulaştırma bedelleri nedeniyle davalar açtılar. 2017'de temeli atılan Salıpazarı Barajı, aradan geçen yıllara rağmen bitirilemedi. Can kayıplarımız oldu, milyonlarca liralık zarar oluştu. Ancak verilen sözler unutuldu. Öyle sarı çizmeleri giyip vatandaşlara 'geçmiş olsun' ziyareti yapmakla olmuyor bu işler? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a soruyorum; Bu kaçıncı sözünüz ve müjdeniz. Nerede baraj? Baraj yerinde yeller esiyor "dedi.
KARAASLAN'A BARAJ ÇAĞRISI
İYİ Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin, "Baraj konusunda yetkililerden resmi açıklama bekliyoruz. Artık yeter. Terme, Çarşamba ve Salıpazarı her sağanak yağmurda diken üstünde. Vatandaşlarımız uyku uyuyamıyor. Terme'deki vatandaşımız, Salıpazarı'nı arıyor 'çayın durumunu soruyor ne alemde?' diye. Üç ilçe uyku uyumuyor. Biz, öncelikle yetkililerden baraj konusunda açıklama bekliyoruz. Çiğdem Karaslan'a soruyoruz müjde veriyorsunuz nerede siniz? "ifadelerini kullandı.
Zekeriya FIRAT

İYİ Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin
Şahin Karaaslan'a
sordu çağrı yaptı

Şahin, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'a soruyorum; Bu kaçıncı sözünüz ve müjdeniz. Nerede baraj? Baraj yerinde yeller esiyor "dedi.
Samsun'un sokakları
göle dönmüştü

Samsun'da günlerdir yağan sağanak nedeniyle caddeler ve sokaklar göle dönmüş ev ve işyerleri su basmıştı. Meteoroloji Samsun ve çevresi için sel uyarısı yapmıştı.
Barajda son durum


2017'de temeli atılan ancak yapımı yılan hikayesine dönen Salıpazarı Barajı inşaatında son durumu gösteren fotoğraflar. Ortada sadece şantiye binası var.