Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, Vezirköprü Belediyesi’nde görev yapan Zabıta Memuru İsmail Aslan’ın görevi başında uğradığı saldırı sonrası açıklama yaparak, "Hukuki sürecin en sıkı takipçisiyiz" mesajını verdi.
Saldırıya uğrayan sendika üyesi İsmail Aslan’ı evinde ziyaret eden Savaş Gayretli ve beraberindeki heyet, geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyarette Gayretli’ye; Vezirköprü İlçe Temsilcisi Osman Çalışkan, SASKİ Temsilcisi Macit Tanrıver, Şube Başkan Yardımcısı Sabri Keskinoğlu ve İtfaiye Temsilcisi Emrullah Akıskalı eşlik etti.
BEM-BİR-SEN'DEN KINAMA
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Gayretli, kamu hizmetini fedakarca yürüten çalışanlara yönelik şiddetin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı. Gayretli, "Mesai arkadaşımız İsmail Aslan kardeşimize yapılan bu alçak saldırıyı Bem-Bir-Sen ailesi olarak şiddetle kınıyoruz. Kamu görevini icra eden bir memura el kaldırmak, devletin hizmet mekanizmasına saldırmaktır. Biz, sadece memurumuzun özlük haklarının değil, can güvenliğinin ve onurunun da koruyucusuyuz" dedi.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLADI
Başkan Gayretli, saldırganların adalet önünde hesap vermesi için sendika olarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu. Gayretli, "Hukuki süreci anbean takip edeceğiz. Hiçbir saldırı bizim hizmet aşkımızı ve teşkilat bağımızı zayıflatamayacaktır. Üyemizin sonuna kadar yanındayız," diyerek kararlılıklarını yineledi. Gayretli, 2026 yılı sendikal hedefleri doğrultusunda Samsun genelindeki tüm belediye çalışanlarının haklarını ve güvenliğini korumaya yönelik mücadelelerinin artarak devam edeceğini belirtti.
Doğukan Sırgancı