Başkan Mevlüt Oral İddialara Yanıt Verdi: SATEM Güçlenerek Yoluna Devam Ediyor
Paylaş

Başkan Mevlüt Oral İddialara Yanıt Verdi: SATEM Güçlenerek Yoluna Devam Ediyor

Ekleme: 22.04.2026 17:12 Güncelleme: 03.06.2026 18:09

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, oda hakkında ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu, odanın ve mesleğin kurumsal itibarına ve saygınlığına zarar verdiğini açıkladı. Mevlüt Oral, yönetim ve denetim kurulunda güçlenerek yola devam ettiklerinin mesajını v...

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası’nda son günlerde yaşanan istifalar ve ortaya atılan çeşitli iddialara yönelik SATEM Başkanı Mevlüt Oral açıklama yaptı.

Yönetim ve Denetim Kurulu içinde görüş ayrılıkları yaşandığını doğrulayan ancak ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Mevlüt Oral, odanın tüm işlemlerinin mevzuata uygun yürütüldüğünü ve “odanın zarara uğratıldığı” yönündeki iddiası olan meslektaşlarının somut delillerle yargıya başvurması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, asılsız paylaşımlara karşı hukuki süreç başlatılacağını açıkladı.

ODAMIZIN VE MESLEĞİMİZİN SAYGINLIĞI ZARAR GÖRÜYOR

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Son günlerde Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerimiz arasında görüş ayrılıkları oluşmuştur. Bundan kaynaklı çeşitli mecralarda Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) hakkında ortaya atılan iddialar ve asılsız paylaşımlar, kurumumuzu ve şahsımı yıpratmaya yönelik girişimlerdir. Bu tür asılsız söylemler hem odamızın kurumsal itibarına hem de mesleğimizin saygınlığına zarar vermeyi amaçlamaktadır” dedi.

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Mevlüt Oral, “Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası olarak; bize inanan, güvenen üyelerimiz ve birlik-beraberlik içerisinde görev yaptığımız yönetim ve denetim kurulu üyelerimizle birlikte, odamızın saygınlığını korumak ve mesleğimize en iyi şekilde hizmet etmek adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz” diye konuştu.

ORTAYA ATILAN İDDİALARI KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUM

Odanın tüm iş ve işlemleri ilgili mevzuat çerçevesinde, düzenli ve titiz bir anlayışla yürütüldüğünü kaydeden SATEM Başkanı Mevlüt Oral, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı sorumluluk ve hassasiyetle hareket edilmeye devam edilecektir. Tarafıma ve odamıza yönelik olarak “Odanın zarara uğratıldığı” yönünde ortaya atılan iddiaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu yönde iddiası olan kişilerin, ellerindeki belge ve somut delilleri ilgili yargı makamlarına sunmaları gerekmektedir. Belgeye dayanmayan, kamuoyunu yanıltmaya yönelik itham ve paylaşımlar hakkında ise hukuki olarak tüm yasal haklarımı kullanacağımı açıkça ifade ediyorum” sözlerini kaydetti.

Mevlüt Oral, “Amacımız herhangi bir tartışma ortamı oluşturmak değil; mesleğimizin itibarını koruyarak üyelerimize en iyi hizmeti sunmaya devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

2003'TEN BERİ SATEM'İN ÜYESİYİM

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, “odanın üyesi olmadığı” yönündeki CİMER şikayeti ve Savcılık soruşturmasına ilişkin, “01.09.2003’ten bu yana ‘vergi levhası açık kesintisiz üyeliğim’ devam etmektedir” diye cevap verdi. Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Odamızın üyesi Hüseyin Ak tarafından “odanın üyesi olmadığım” ile ilgili CİMER’e şikâyet edildiğim yönünde bilgiler gelmiştir. Bununla ilgili gerekli evrak dosyamı Ticaret İl Müdürlüğü’ne sundum. 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu 7. Maddesi’ne göre, 01.09.2003’ten bu yana “vergi levhası açık kesintisiz üyeliğim” devam etmektedir. Bunu kabul etmeyip konunun savcılığa verildiği yönünde de duyumlar aldım. Şu an bununla ilgili konuşmak istemiyorum. Savcılık soruşturmasından sonra gerekli hukuki işlemleri yapmayı bir görev olarak görüyorum. Çünkü yapılan bu paylaşımlar, kamuoyunu meşgul etmekten başka hiçbir amaca hizmet etmemektedir” sözlerini kullandı.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

MEVLÜT ORAL
FERDİ BIÇAKCI                                                                        
AHMET TURAN POLAT                                                          
ALİ MIRIK                                                                                 
KADİR ALP                                                                               
YILMAZ YURTDAŞ
NAZAN ŞAHİN
DERVİŞ OCAK
TANER TOSUN
MERVE ATMACA
CEMİL DERE
NACİYE ARAPOĞLU
MUHAMMET GÜL

-------

DENETİM KURULU ÜYELERİ

RESÜL FİDAN
NUMAN EKMEKÇİ
MURAT DEĞİRMENCİ
MEHMET İNEL

 

Noyan Alper Cabbar

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.