Paylaş

Başkan Şahin'in 'el atması gereken' konular

Ekleme: 13.07.2018 11:04 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 'Yeniden aday yapılmayacağı' için milletvekili adayı yapılan Yusuf Ziya Yılmaz, artık mecliste.. Yani Samsun için icraat makamından çok çok uzaklard...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 'Yeniden aday yapılmayacağı' için milletvekili adayı yapılan Yusuf Ziya Yılmaz, artık mecliste..

Yani Samsun için icraat makamından çok çok uzaklarda. Artık onun görevi  mecliste 'yasama çalışmalarına' katılmak. 

Yani Samsun'un 'geleceğiyle ilgili' çok şükür dahiyane planlar yerine yeni Türkiye'nin 2023 hedeflerine hizmet edecek.

Büyükşehir'de  'zihniyet değişimine yol açan' bu uygulamanın 'Yerel seçimler öncesi' de kentte bir rahatlama oluşturduğuna şahit olduğumu söylesem yanılmış olmam. 

Gülsan rahatladı, Saathane rahatladı, şoför esnafı rahatladı, garip imar uygulamaları nedeniyle '3-5' kat yapın yeter denilen İlkadımlılar, rahatladı. 

Samsun'da 'kentsel dönüşüm adına da bir rahatlama bekliyorum açıkçası'.

Çünkü bir çok noktada Büyükşehir, kentsel dönüşümleri adeta kilitlemişti. 

Ama başkan Yılmaz'dan boşalan koltuğa oturan Zihni Şahin'in el atması gereken konular da yok değil. 

Öncelikle Gülsan Sanayi esnafının yer bulma sorunlarını reel bir şekilde 'nasıl olacak' açıklamalı. İstişare yapılmalı. 

Saathane'de çalışmalar bir önce tamamlanmalı. Kentin merkezinde şantiye çok rezalet durumda. 

Parkomat konusu kesinlikle ele alınmalı. Vatandaşın üzerindeki bu kabus kaldırılmalı.

Baro Başkanı Kerami Gürbüz de geçtiğimiz gün açıklama yaptı. 

Nereden alındığı bilinmeyen bir yetkiyle faiz işleten, idari  para cezası keser gibi işlem yapan parkomatın gerekiyorsa kaldırılması gerekir. 

Bu eski Başkan Yılmaz'da Samsun'a miras kalmış bela bir uygulamadır ve çok vatandaşın canını yakmayı sürdürmektedir. 

Hukuka uygunluğu da tartışmalıdır.

Ayrıca bir de 'kimsenin ilgilenmediği, okumadığı, aynı haberleri gazetelerde gördüğü' tramway dergisi var ki; gereksiz bir çalışmadır. 

Başkan Yılmaz'ın döneminde yayın hayatına başlamış, ne kadar okunduğu, ne kadar ilgilenildiği, kamu  yararı açısından ne katkısı var belirlenememiş bir yayındır. 

Hatta maliyeti açısından da 'dar bütçeyle dönmeye çalışan belediyeye önemli bir yüktür'.

SAMULAŞ kar zarar ilişkisiyle yapacaksa yapsın. 

Ama 'orada  yayınlanan haberlerin tümü yerel gazetelerde yayınlandığı için' aktivitesini yitirmiştir. 

Bunun yerine yerel gazetelerin tramvaylarda okutulması, gazete stantları kurulması 'kentte yerel gazetelere ve kentin gazete okuma alışkanlığına destek açısından' daha önemlidir. 

Yerel gazeteler 'Binlerce lira verilerek bastırılan Tramway dergisi yerine, günlük yerel gazeteleri okursa, "Kentin spor, siyaset, kentsel sorunları açısından' bilgi sahibi olma açısından  da 'doğru bir uygulama olacaktır. 

Hem de kredilerle ayakta durmaya çalışan, yüzde 3 -10'larla hak ediş ödemeye çalışan Büyükşehir Belediyesi büyük bir yükten de kurtulacaktır. 

Zaten yaşanan değişim nedeniyle daha çok Büyükşehir'in bir yayın organına da ihtiyacı kalmamıştır.

Çünkü Başkan Şahin'in haberine hemen her gazete gerektiği kadar yer vermektedir. 

Samsun'daki yerel gazeteler 'Büyükşehir'in çok ama çok daha küçük bedellerle devede kulak misali abone sistemi ile, raylıda seyahat eden vatandaşlara gazete okuma alışkanlığı kazandırması için de 'Tramway Dergisi’nin kökten lav edilmesi için önemli bir fırsattır.

Yani eski alışkanlıklardan kurtulmak zorundayız..

Yeni Sistem ve Yeni Türkiye için hazırlanan Samsun'da da, değişim kendisini göstermelidir. 

Şahin'in el atması gereken konular açısından bakıldığında, 'Ben yaptım oldu zihniyetinin tüm türevleri kaldırılmalıdır'..

O zihniyet çok geride kaldı.

Yani herkes işine baksın da denilebilir, herkes işini yapsın da..

Anlamak istemeyenlere 'duyurulur'..

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.