Samsun'un Havza ilçesinde kurulan Organize Sanayi Bölgesi, yatırımcılardan gelen yoğun talep üzerine 20 kat büyütülüyor. Havza OSB, yapılacak yeni yatırımlarla Karadeniz'in en önemli istihdam ve üretim merkezlerinden birisi haline gelecek.
Çok avantajlı konumda bulunan OSB'ye yatırımcılardan yoğun bir talep olduğunu açıklayan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, "Bu şu demek; mevcut bin dönüm ile 3-4 bin arasında istihdam hedefliyorduk. Bunu 20 katına çıkartacak bir potansiyele kavuşmuş olacağız" dedi.

HAVZA İSTİHDAM MERKEZİ OLACAK
Başkan Sebahattin Özdemir, "Bugün geldiğimiz aşama itibarıyla Karadeniz Bölgesi'nin totalde tek parçada en büyük OSB'si olacağız. Bundan sonraki süreçte istihdama katkı sunmuş olacağız. Bölgemizde öne çıkması gereken sektörleri göreceğiz. Türkiye'de isim yapmış ve sektöründe önde gelen firmalar olacak. Özellikle büyük parsel üzerinde yatırım yapmak isteyen firmalar şu anda yer bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Bu genişleme alanımızda bu şekilde büyük yer arayan firmalarımıza güzel imkân olacak. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde hem buranın altyapısını bitirdikten sonra hem de buralarda fabrikalar yükselmeye başladıktan sonra Havza'nın ciddi bir istihdam merkezi olacağına ve göç alacağına inanıyoruz. İnşallah 10 yıl sonra nüfusu 100 binleri zorlayan, istihdamda da 30 ile 40 binlere ulaşmış bir Havza ile karşılaşmış olacağız" diye konuştu.
GURBETTEKİ HAVZALILARA ÇAĞRI
Başkan Özdemir gurbette yaşayan Havzalılara ve yatırımcılara çağrıda bulunarak, "Yatırımcılarımız genişleme alanında şimdiden yerini alsın. Ön taleplerini alalım. Gurbet yaşayan hemşehrilerimiz bizim irtibata geçsinler. Yakın zamanda ciddi işçi ihtiyacımız olacaktır. Bu işçi ihtiyacının yakın bölgelerden karşılanmasını hem de gurbete giderek bir şekilde Havza'ya geri dönmeyi hayal eden hemşehrilerimizi de burada istihdam edelim" ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı