BAT Fabrikası'nda 'Örnek Tedbirler'

BAT Fabrikası'nda 'Örnek Tedbirler'

Hazır

Giriş: 05.04.2020 09:28 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun'da bulunan British American Tobacco Tütün Mamülleri Fabrikası'nda bine yakın çalışan var ancak, alınan tedbirlerle 'adeta çalışırken izole' sistemi geliştirdi

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde faaliyet gösteren  yaklaşık 1000 işçi kapasiteli British American Tobacco (BAT) Fabrikası,  coronavirüs tedbirleri nedeniyle 'servis sayısını artırdı, yemekhane düzenini değiştirdi' ve bir çok çalışanına da 'evden çalışmaya' geçirerek, aldığı tedbirlerle örnek bir 'risk yönetimini' gerçekleştirdi. 

Gerek ülkemizde gerekse tüm dünyada etkileri görülen COVID-19 ile ilgili virüsün henüz Türkiye’de görülmemişken risk değerlendirmesi yaptıklarını belirten BAT yönetiminin, Ocak ayı itibarıyla fabrikada önlem almaya başladığı öğrenildi. Virüsün Türkiye'de görülmesi üzerine fabrikadaki üretim kapasitesini azaltan BAT, kronik hastalığı olan 87 çalışanına  idari izin vererek, sosyal izolasyon için evlerine yönlendirdi. BAT yönetimi güvenli bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla Samsun fabrikasında ise örnek gösterilecek önlemler aldı.

TEDBİRLERİMİZİ ÖNCEDEN ALDIK

British American Tobacco Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Murat Güven, coronavirüse karşı tedbirlerin 'en üst düzeyde alındığını ve risk yönetimi oluşturduklarını ifade ederek, "İşyerinde sağlıklı bir ortam oluşturmak ve çalışanların, hatta ailelerinin güvenliğini korumak amaçlı çalışmalarımızdan asla taviz vermedik. 
Dezenfektan, sosyal mesafe ve diğer tedbirler en üst seviyeden yapılıyor" dedi. Güven alınan tedbirleri şöyle anlattı:

MAKSİMUM TEMİZLİK VE DEZENFEKTASYON 

Yüzey teması ile oluşabilecek herhangi bir riske karşı Ortak Kullanılan Alanlarda maksimum temizlik ve dezenfektasyon yapıldı ve  ve 8000 adet el dezenfektanı kullanıma açıldı. Ocak ayından itibaren başladığımız çalışmamızda bağışıklığı güçlendirici takviyelerimizi çalışanlarımızla paylaştık. Toplam 95 ofis ve toplantı odasını her 2 saatte bir dezenfekte yapıyoruz. Fabrikaya ziyaretçi kısıtlaması getirdik ve ortak kullanım alanları sürekli dezenfekte edildi. 

VARDİYA SERVİSLERİ ARTIRILDI YOLCU SAYISI AZALTILDI 

Sosyal mesafeyi korumak adına servis sayısını arttırdık ve her vardiyadan önce vardiya servislerini dezenfekte ediyoruz. BAT, 30 personel servisine günde 7 kere dezenfekte çalışması yaptı. Yolcu sayısını yarıya düşürdü. Tüm çalışanlarına kişisel dezenfektan dağıttı  ve 1000 BAT çalışanına dezenfektasyon spreyi verdi. Eldiven ve maske dağıtımı yaptı. Vardiya servis şoförlerinin ve işçilerin fabrikaya girişte vücut ısıları için ölçüm yapıldı. Çalışanların aile bilgileri öğrenildi ve risk takibi yapıldı. Yüzey temasını en aza indirmek için turnikeleri kapattık.

Çapraz yemek düzeni..

Yemekhane düzenlendi, Çapraz oturma sistemine geçildi. Servislerde ise yolcular yarıya indirildi.

ÇALIŞANLARIMIZ GÜVENDE

Samsun'un en önemli 5 fabrika arasında yer aldığını söyleyen BAT Yönetim Kurulu Üyesi Murat Güven, "Ocak ayından itibaren tedbirlerimizi aldık. Riskli çalışanlarımızı izine çıkardık. En küçük bir risk için bile teyakkuzdayız. Tüm tedbirler en üst seviyede" dedi. Feride İÇKİLLİ

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap