Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Samsun’da partisinin kongresine katıldı. Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerli üretim kapasitesinin kritik önem taşıdığını belirten Mustafa Destici, Samsun’da yeni Organize Sanayi Bölgeleri’nde yatırım yapılacak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu, hayırlı olmasını diledi.
KENDİMİZE YETMEK ZORUNDAYIZ
BBP Lideri Destici, şöyle konuştu; “Özellikle gıdada, savunmada, ilaç ve aşıda kendi kendimize yetmek zorundayız. Pandemi ve savaşlar bize gösterdi ki; eğer kendiniz üretemiyorsanız aşıyı size vermiyorlar. Zamanında vermiyorlar. Ukrayna-Rusya Savaşı'nda gördük. Buğdayı satmıyorlar. Ve savunma sanayisi. Harekatlarımızda gördük, savaşlarda görüyoruz. Eğer kendiniz üretmiyorsanız parasıyla dahi size vermiyorlar. Ama Allah'a hamdolsun şu anda bunların tamamını ülke olarak kendimiz üretiyoruz.”

ÖNCE BAYRAĞIMIZI ASSINLAR
PKK ve DEM Parti ile ilgili sert açıklamalarda bulunan Mustafa Destici, “Biz reddediyoruz, kabul etmiyoruz. Biz el sıkışmasını, pazarlık yapılmasını, konuşulmasını hiçbir şeyi kabul etmiyoruz. Çünkü bunların kendi iradeleri yok. Terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Partisi samimi ise önce ilçe binalarına ay yıldızlı al bayrağı bir assın bakalım. Asıyor mu? Yok, asmıyor. Bayrağı eline alamayan, ilçe binasına asamayanla biz nasıl kardeş olacağız? Erzurum'da program yaptılar, saygı duruşunda ayağa kalkmadılar, İstiklal Marşı okunurken birisinin bile ağzı oynamıyordu, kıpırdamıyordu. Bir tanesi bile söylemedi” dedi.
BBP’nin duruşunun net olduğunu dile getiren Mustafa Destici, “Bizim duruşumuz bellidir. Davamızdan da, yolumuzdan da vazgeçmeyiz. Türk İslam ülkücüleriyiz. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun geride bıraktığı yol arkadaşlarıyız. Devletimizin varlığının yanındayız. Ülkemizin bütünlüğünün yanındayız” diye kaydetti.
MAALESEF YAKIŞMIYOR
BBP lideri Destici, “Uyuşturucu kullanımı, sanal bahis ve bunlarla birlikte ortaya çıkan sokak çeteleri. Bunlar bizim örfümüze, ahlakımıza, geleneğimize yakışmıyor. İslam'la bağdaşmıyor. Onun için çocuklarımızı, gençlerimizi, ülkemizi bu belalardan kurtarmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

15-18 YAŞ UYARISI
Mustafa Destici, TBMM genel kuruluna getirilecek olan yeni yargı paketi hakkında da konuşarak, “Her gün sokakta onlarca insanı katleden çetelerle ilgili düzenleme arzu etmiştik, Büyük Birlik Partisi olarak 15 ila 18 yaş aralığındaki kişilerin de 18 üstü gibi yargılanması gerektiğini söyledik. Yani bunlar 10-11 yaşında çocuklar değil akılları başlarında, neyin suç, neyin suç olmadığını idrak edecek yaştalar. Dolayısıyla taslakta bunu göremiyoruz ama bunun mutlaka yer almasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Mustafa Destici, “Efendim hapishanelerimiz doldu, 400 binin üzerinde mahkum var. Biraz rahatlatmamız lazım. Onun için bir düzenleme yapıp hapishanelerde yer açmamız lazım. Bu mantıkla olmaz. Kişilerin kişilere karşı işlediği suçlarda asla devlet af yetkisi kullanmamalıdır."
AJANSLAR