İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun'un sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) kürsüsünden sıraladı. Sözlerine Samsun'da yapımı ekonomik nedenlerle durdurulan müze inşaatının başlaması gerektiğini söyleyerek başlayan Milletvekili Yaşar, 10 bine yakın tarihi eserin kapatılan Arkeoloji Müzesi'nin depolarında bekletildiğine vurgu yaptı.

KRAL MEZARLARININ HALİ İÇLER ACISI
Bafra Kral Mezarları'na yeteri kadar önem verilmediğine vurgu yapan Milletvekili Yaşar, bölgenin resmini kürsüden gösterdi. Samsun'un önemli turizm bölgesi olan Vezirköprü Kanyonu'nda ki tesislerde ciddi bir problem olduğunu söyleyen Yaşar, "Samsun'un Bafra ilçesinde Yeşilırmak Vadisi'nde kral mezarları var. Bu kral mezarları Amasya'ya kadar devam ediyor. Normal kral mezarları, gördüğünüz gibi kolonları yerinde. Şimdi, Avrupa'da bu tür tarihî eserleri gördüğünüz zaman pırıl pırıl ama maalesef Samsun'daki bu eserler bu şekilde. Milattan önce yaklaşık yüz elli yıl öncesine ait bu eserlerin hâli maalesef Gümüşhane'nin Dipsiz Göl'ünden hiç de farklı değil. Vezirköprü Kanyonumuzda sosyal tesisleri konusunda ciddi problemleri var " dedi.
SANTRALDEN VAZGEÇİN ÇAĞRISI
Samsun Çarşamba ilçesi Eğercili mahallesine inşatına Oltan Köleoğlu Enerji tarafından başlanan ve mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği biyokütle enerji santrali konusunda geri adım atılması çağrısı yapan Milletvekili Yaşar, "Allah'a şükür ki nasıl bu termik santrallerin bacalarına takılan filtrelerle ilgili yasa Cumhurbaşkanımızdan döndü, buraya yapılacak biyokütle tesisi de idari mahkeme tarafından durduruldu.
Buradan ifade ediyorum: Çarşamba Ovası, Türkiye'nin en büyük 10 ovasından bir tanesi. Bırakın bu ovaya biyokütle tesisinin yapılmasını, tarım alanlarına konut alanı ve sanayi tesisi de dâhil hiçbir şey yapılmamalı. İnşallah bu mahkeme kararı devam eder çünkü biz Samsun'da, özellikle Tekkeköy ilçesinde çevre kirliliğinin ne demek olduğunu gayet iyi biliyoruz "diye konuştu.

DEMİRYOLU NEDEN AÇILMIYOR
Samsun Sivas arasındaki AB hibe destekleri ile yapılan 378 kilometrelik tren yolu hattının neden açılmadığını soran Milletvekili Yaşar, "Altı yılda kazmanın ucuyla cumhuriyet döneminde yapılan şu demir yolunu dört yılda maalesef tamamlayamadık. Buradan arkadaşlara sesleniyorum. Tabii, bakım ve onarıma alındığı için şu anki mevcut işlevini de yapmıyor, bu manada da durdurulmuş vaziyette. Karadeniz'in, Zonguldak'tan sonra demir yoluyla bağlantısı olan tek ili Samsun. Bu demir yolunun da bir an önce yapılmasında çok büyük faydalar var. Bu konuyla ilgili de arkadaşlarımızla beraber yardımlarınızı talep ediyoruz "diye konuştu. Yaşar, konuşmasının son bölümünde Samsun-Ankara arasındaki uçak seferlerinin sıklaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Zekeriya FIRAT