Belediye Başkanı Mehmet Sarı: Hedefimiz Marka Şehir 'Amasya'

Belediye Başkanı Mehmet Sarı: Hedefimiz Marka Şehir 'Amasya'

Hazır

Giriş: 11.02.2020 20:09 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Amasya'da 12-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 'Ferhat ile Şirin Festivali'nin halk kültürünün bir parçası olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "Amacımız, şehrimizi kültürel açıdan marka bir şehir haline getirmek" dedi.

"Şehrimizin tanıtıma, turizm alanında yeni ve farklı etkinliklere ihtiyacı var" diyen Başkan Sarı; "Çünkü ekonomisi küçülen, işsizlik oranları büyüyen bir şehir olarak turizm alanında yeni bir bakış açısına ihtiyacımız var. Birlik ve dirliğimizi ortaya koymak adına Sevgi Yürüyüşü etkinliği gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

GELENEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Diğer etkinliklerin şehrin turizm açısından gelişimine büyük ölçüde katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Sarı, açıklamasının devamında;  "Hedefimiz bu organizasyonun sürekliliğini sağlayarak, geleneksel bir festival haline getirmektir. Bunun getirisi turizm alanında olacaktır. Kent turizmi alanında Amasya, diğer turizm şehirleriyle yarışır hale gelecektir" şeklinde konuştu. HHALK

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap