Belediyelere Sızma İddiası! 10 Şüpheli Hakkında İşlem
Paylaş

Belediyelere Sızma İddiası! 10 Şüpheli Hakkında İşlem

Ekleme: 11.02.2025 11:39

İstanbul’da terör örgütü PKK/KCK soruşturması kapsamında 10 şüpheli gözaltına alındı. Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcıları da operasyon kapsamında yer aldı.

İstanbul'da yürütülen PKK/KCK soruşturması kapsamında, Kartal ve Ataşehir belediye başkan yardımcılarının da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen operasyon kapsamında şüphelilerin belediyelere örgüt tarafından yerleştirildiği iddia ediliyor.

ÖRGÜT ÜYELERİNİN BELEDİYELERE SIZDIĞI TESPİT EDİLDİ

Soruşturmada, terör örgütü PKK/KCK’nın "Kent uzlaşısı" adı altında belediyelere sızma girişiminde bulunduğu belirlendi. Şüphelilerin, örgütün Halkların Demokratik Kongresi yapılanmasında İstanbul'da aktif olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Operasyon kapsamında, şüphelilerin belediyelerde “Emek Meclisi Üyesi”, “İlçe Meclisi Üyesi”, “Kadın Meclisi Üyesi”, “Genel Meclis Üyesi”, “Kültür Sanat Komisyonu Üyesi” ve “Delege Üyesi” gibi sözde unvanlarla görev aldığı ortaya çıktı.

12 İLÇEDE OPERASYON DÜZENLENDİ

Emniyet güçleri, İstanbul'un 12 ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenleyerek şüphelileri gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler şunlar:

  • Kartal Belediye Başkan Yardımcısı C.Y.
  • Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı L.G.
  • Üsküdar Belediye Meclis Üyesi B.K.
  • Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi E.G.
  • Fatih Belediye Meclis Üyesi G.A.
  • Tuzla Belediye Meclis Üyesi H.Ö.
  • Adalar Belediye Meclis Üyesi N.A.
  • Şişli Belediye Meclis Üyesi S.G.
  • Beyoğlu Belediye Meclis Üyesi T.Ş.
  • Beyoğlu Belediyesi ile irtibatlı olduğu belirlenen İ.P.

MAKAM ODALARINDA VE EVLERDE ARAMA YAPILIYOR

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin ikametlerinde ve görev yaptıkları belediyelerde arama işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Özellikle Kartal ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılarının makam odalarında geniş çaplı inceleme yapıldığı bildirildi.

Yetkililer, soruşturmanın derinleştirilerek devam edeceğini açıkladı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.