Bem Bir Sen'den Erdoğan'a teşekkür
Paylaş

Bem Bir Sen'den Erdoğan'a teşekkür

Ekleme: 04.07.2022 16:07 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Bem Bir Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, 3600 ek gösterge düzenlemesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Belediyeler ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir Sen) Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, 3600 ek gösterge, yemek ücreti ve diğer kazanımlar nedeni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

KAPSAYICI DÜZENLEME 

Gayretli, "TBMM genel kurulunda kabul edilerek yasalaşan 3600 ek gösterge düzenlemesiyle memurların ek göstergelerine 600 puan eklenecek. 3600 ek gösterge taslağında eksik kalan yerel yönetimlerde çalışan belediye başkan yardımcıları, şube müdürleri, diğer müdürler ve avukatların tamamı 3600 ek göstergeden yararlanacaktır. Yerel yönetimlerde su ve kanalizasyon genel müdürlüklerinde çalışan daire başkanlarının da 3000 olan ek göstergeleri 3600'e yükseltilerek faydalanması sağlanmıştır. Daha önce ek göstergeden yararlanmayan yardımcı hizmetler sınıfı da ek göstergeden faydalandırılarak tüm memurlara ilave 600 puan verilecek. Kamu bürokrasisindeki hiyerarşi ve adalet gözetilerek ek gösterge sisteminde yeni bir dönem başlayacak ve kamu görevlilerinin emekli aylıkları ile ikramiyeleri esaslı bir şekilde artacak. Emekli ikramiyelerindeki artış 50 bin lirayı bulacak.  Ek gösterge artışlarına bağlı olarak emekli aylıklarında oluşan artışlar, emekli devlet memurlarının aylıklarına da yansıyacak. Emekli aylığı ve emekli ikramiyesi tutarları, yürürlükteki katsayılara göre hesaplanacak. Emekli aylığı ve ikramiyeleri, 2023’ün ocak ayında memur maaşlarına yapılacak zamla daha da artacak "diye konuştu. 

Nazım AKPINAR 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.