Samsun Haber

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli: "Emeğin ve alın terinin karşılığı sembolik rakamlar olamaz"

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, zabıta ve itfaiye memurlarına ödenen maktu mesai ücretlerinin artırılması için ilgili kurumlara başvurduklarını açıkladı. Gayretli, "Emeğin ve alın terinin karşılığı sembolik rakamlar olamaz" dedi.

2 dk okuma
Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli: "Emeğin ve alın terinin karşılığı sembolik rakamlar olamaz"
Paylaş

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, zabıta ve itfaiye memurlarının maktu mesai ücretlerinin ekonomik koşullar karşısında yetersiz kaldığını belirterek düzenleme çağrısında bulundu. Görevlerini gece gündüz sürdüren personelin ücretlerinde geçmiş dönem kayıplarını telafi edecek artış yapılmasını isteyen Gayretli, taleplerini ilgili kamu kurumlarına ilettiklerini açıkladı. Sendika, düzenlemenin 2027 yılı merkezi yönetim bütçe görüşmelerinde ele alınmasını talep etti.

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli: "Emeğin ve alın terinin karşılığı sembolik rakamlar olamaz"

"MAKTU MESAİ ÜCRETLERİ ARTIRILMALI"

Zabıta ve itfaiye personelinin vatandaşların can ve mal güvenliği için önemli sorumluluklar üstlendiğini belirten Gayretli, mevcut ücretlerin çalışanların emeğini karşılamadığını savundu.

Gayretli,"İtfaiye ve Zabıta memurlarımız, gece gündüz demeden vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için büyük bir özveriyle görev yaparken, bugün kendilerine ödenen maktu mesai ücretleri emeğin, üstlenilen sorumluluğun ve çağın ekonomik gerçeklerinin çok gerisinde kalmıştır. Böylesine ağır bir sorumluluğun karşılığı, sembolik rakamlar değil; emeğe ve adalete yakışır bir ücret olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli: "Emeğin ve alın terinin karşılığı sembolik rakamlar olamaz"

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli

2027 YILI BÜTÇESİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI

Bem-Bir-Sen'in maktu mesai ücretlerine ilişkin taleplerini altı kuruma yazılı olarak ilettiğini açıklayan Gayretli, başvuruların TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığına yapıldığını belirtti. Gayretli, sendikanın 32 yıldır yerel yönetim çalışanlarının haklarını savunduğunu ifade ederek, ücret düzenlemesinin bütçe görüşmelerinde değerlendirilmesini istediklerini söyledi.

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli: "Emeğin ve alın terinin karşılığı sembolik rakamlar olamaz"

"ASGARİ ÜCRETE ORANI YÜZDE 60'TAN YÜZDE 6'YA GERİLEDİ"

Maktu mesai ücretlerinin yıllar içerisinde alım gücünü kaybettiğini savunan Gayretli, 2014 ve 2026 yıllarına ilişkin karşılaştırma yaptı. Gayretli, "2014 yılında asgari ücretin yüzde 60'ına denk gelen maktu mesai ücretleri, artışların yetersiz kalması nedeniyle 2026'da asgari ücretin yalnızca yüzde 6'sına gerilemiştir" dedi. Sendikanın açıklamasında, 2026 yılı maktu mesai ücretlerinin brüt 2 bin 184 TL ile 5 bin 371 TL arasında değiştiği belirtildi.

Bem-Bir-Sen, maktu mesai ücretlerinin 2027 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu kapsamında 9 bin ile 25 bin arasındaki gösterge rakamları üzerinden memur aylık katsayısına bağlanmasını önerdi. Bu yöntemle ücretlerin memur maaş artışlarına paralel olarak yılda iki kez güncellenmesi ve geçmiş dönem kayıplarının telafi edilmesi hedefleniyor.

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli: "Emeğin ve alın terinin karşılığı sembolik rakamlar olamaz"

"ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli, zabıta ve itfaiye memurlarının ücret taleplerini takip etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Gayretli,"Emeğin ve alın terinin karşılığı sembolik rakamlar olamaz. Üyelerimizin ve yerel yönetim çalışanlarımızın haklarının sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

KaynakTUĞÇE GEVŞEK

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.