SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Benzine ve motorine zam geldi

Benzine ve motorine zam geldi

Hazır

Giriş: 03.05.2024 14:17 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Bugün benzin ve motorin fiyatlarına zam geldi. Seçimlerin hemen öncesinde EPDK'nın marj düzenlemesiyle indirim yapmak zorunda kalan rafineriler, bugün telafi yönünde adım atarak fiyatları yükseltti.

Petrol fiyatlarında son günlerde yaşanan düşüşe rağmen bugün benzin ve motorin fiyatlarına "gayriresmi" bir zam geldi.

Gece yarısından itibaren devreye alınan uygulamaya göre, litre fiyatına benzinde 28 kuruş, motorinde ise 26 kuruş zam geldi.

Akaryakıt sektörü kaynakları, bu zammın, yerel seçimler öncesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından rafineri marjlarına dönük müdahaleyle "formül dışı" olarak yapılan indirimlerin fiili olarak telafisi olduğunu, telafi zamlarının devamının gelmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

20 Şubat'taki EPDK kararıyla birlikte litre fiyatına benzinde 1 lira 10 kuruş, motorinde 76 kuruş indirim gelmişti.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 20 Şubat'taki açıklamasında, "Özellikle bazı ülkelerden ithal edilen ham petrol ve işlenmiş ürünler, rafineriler için önemli bir kar avantajına sebep oldu. Bunun tüketicilere de yansıtılması gerekiyor. Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz. Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1 buçuk TL düzeyinde bir indirim olacaktır" ifadelerine yer vermişti.

Ukrayna savaşının başından bu yana Rusya'dan indirimli petrol ve petrol ürünü alan şirketler, bu indirimi Türkiye'de fiyatlara yansıtmayarak büyük kârlar elde ediyor. 

YENİ FİYATLAR

Zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 43,93 TL'ye, Ankara'da 44,78 TL'ye, İzmir'de 45,02 TL'ye yükseldi.

Zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 41,30 TL'ye, Ankara'da 42,19 TL'ye, İzmir'de 42,44 TL'ye yükseldi.

Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor.

 

sozcu.com.tr

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap