Berber Esnafı Sıkıntıda
Paylaş

Berber Esnafı Sıkıntıda

Ekleme: 20.08.2020 17:54 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Korona virüs sürecinde yaklaşık 2 ay kapalı kalan berberler, dükkanlarını açtı ama işleri yarı yarıya düştü. Berberler Odası Başkanı Pilan, elektrik, su, sigorta ve vergi maliyetlerinin aşağıya çekilmesi gerektiğini söyledi.

Korona virüs salgını birçok sektörü olumsuz anlamda etkilerken, berberleri de teğet geçmedi. Bu süreçte zorunlu olmadıkça berbere gitmeyen vatandaşlar 'evde tıraş' olmayı tercih etti.

Tıraş makinelerinin satışının da arttığı son günlerde berberler ayakta durabilmek için 'elektrik, su, sigorta ve vergi' maliyetlerinin aşağıya çekilmesi gerektiğini dile getirdiler.

BERBERLERE HİJYEN DENETİMİ
Berberlerin sürekli olarak denetlendiğini vurgulayan Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, "Yabancı uyrukluların dükkanlarının bazılarında hijyen anlamında sıkıntılar vardı. Onlar da düzeltiliyor. Halkın da berberlerin çok hijyenli çalıştığını bilmesini istiyoruz. Vatandaşlar pandemiden çekiniyor. Eskiden daha güvenli gidebiliyorlardı. Şu anda berberlerin çok hijyenik olmadığını mı anlıyorlar, onun da etkisi olabilir. İnsanlar korkudan yakınlarına sarılamıyor ki berberlere nasıl gitsinler" dedi.

MASRAFLARIN YARIYA 
İNDİRİLMESİ GEREKİYOR
Pandemi sürecinde gelir kaybına uğrayan berberlerin ayakta durabilmesi için bir takım önlemlerin alınması gerektiğine de değinen Başkan Pilan, şunları söyledi: "Berberlerde işler düştü ama giderlerde ve masraflar bir düşüş olmadı. Devletimizden elektrik ve suya bu süreçte en azından yüzde 50 indirim yapmasını diliyoruz. Vergilerin de yarı yarıya düşürülmesi lazım diye düşünüyoruz. Devletimizin elektrik, su, sigorta ve vergide indirim yapmasını umuyoruz."

Samsun'da odaya kayıtlı 650 berber olduğunu belirten Başkan Zabit Pilan, "Berberler hijyene büyük önem gösteriyor. Sürekli de denetleniyor" dedi.  İHA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.