Samsun'un Çarşamba İlçesi Kirazbucağı Mahallesi'nde 20 yıldır çiftçilik yapan Mustafa Güner, bu yıl tarlasında hasadını yaptığı biberin fiyatının ağustos ayı itibariyle düşüşe geçtiğini söyledi.
Üretici Mustafa Güner, "Daha önceleri girdi ve işçilik ile girdi maliyetlerinin yüksek olmasından kaynaklı sıkıntılar yaşarken, bu yıl pandemi nedeniyle işlerimiz biraz daha düştü. Haziran ve temmuz ayında işlerim iyiydi ama ağustos ayında tamamen düştü" dedi.
PANDEMİ ETKİLEDİ
Kovid-19 sürecinin etkilerinin büyük olduğunu söyleyen Güner, şöyle konuştu; "Bu durumda emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Sadece yaptığımız masrafı zar zor karşılıyoruz. Büyük bir kazanç elde edeceksek mesela şu an hasadını yaptığımız biberimizin kilosunu sebze ve meyve haline 3 veya 3.50 TL'ye satmamız gerekiyor. Pazarda da 5 TL'ye satılması lazım. Şuan halde 1 veya 1.50 TL'den hale zor satıyoruz. Bu ürün müşteriye yani halkımıza pazarda 3 TL'ye satış var. Çiftçiler bu durumda nasıl kazanacak?" İHA