Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, bölge sakinleri tarafından arazide başı olmayan bir erkek cesedi bulundu. Yapılan ilk incelemelerde cesedin, 8 Şubat tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan ve arama çalışmaları 3 Mart'ta sonlandırılan 84 yaşındaki Salih Ertaş'a ait olabileceği değerlendiriliyor.
23 GÜN SÜREN ARAMALARDAN SONUÇ ÇIKMAMIŞTI
Kırsal Çağlayan Mahallesi'nde yaşayan zihinsel engelli Salih Ertaş, 8 Şubat günü Dereboyu mezrasına gitmek üzere evinden ayrılmış ve bir daha geri dönmemişti. Ailesinin 11 Şubat'ta yaptığı kayıp ihbarı üzerine harekete geçen AFAD, Kulp Belediyesi, Kayapınar Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri ile polis ve jandarma kuvvetleri, bölgede 23 gün boyunca aralıksız arama çalışması yürütmüştü. Ancak, 3 Mart tarihine kadar yapılan geniş çaplı aramalarda herhangi bir ize rastlanmamıştı.
KİMLİK TESPİTİ İÇİN ADLİ TIP'A GÖTÜRÜLDÜ
Olay günü evinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki arazide hareketsiz yatan kişiyi gören vatandaşlar, durumu derhal jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine intikal eden ekipler, yaptıkları incelemede baş kısmı bulunmayan bir erkek cesediyle karşılaştı.
Cesedin kıyafetleri ve üzerindeki eşyalar, kayıp Salih Ertaş'ın bilgileriyle örtüşürken, kesin kimlik tespiti ve ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
Demirören Haber Ajansı
