Bölge elemelerinde heyecan doruktaydı: Samsun dahil 11 ilden yüzlerce okçu yarıştı
Paylaş

Bölge elemelerinde heyecan doruktaydı: Samsun dahil 11 ilden yüzlerce okçu yarıştı

Ekleme: 12.07.2026 21:11 Güncelleme: 12.07.2026 21:16

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası Bölge Elemeleri, Tokat'ta 11 ilden 362 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından organize edilen Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası Bölge Elemeleri, Tokat'ta yapıldı. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Stadyumu'nda gerçekleştirilen organizasyona, 11 farklı şehirden gelen 362 sporcu katılım sağladı.

Yarışmada başarılı olarak dereceye giren sporcular, Amasya ve Kütahya'da düzenlenecek olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

BEŞ İLDE TOPLAM 2 BİN 800'ÜN ÜZERİNDE SPORCU YARIŞTI

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu Başkanı Cengiz Toksöz, Tokat'taki elemelerin 2 gün boyunca sürdüğünü belirtti. Açık hava puta bölge elemelerinin aynı anda 5 ilde eş zamanlı olarak düzenlendiğini kaydeden Toksöz, şu bilgileri paylaştı:

"O 5 ilden biri de Tokat. Burada şu anda 362 sporcu var ama 5 ilde toplamda 2 bin 800'ün üstünde sporcu var. Burada derece alan sporcular, Kütahya ve Amasya'daki Türkiye finallerine gitmeye hak kazanacak."

ELEMELERDE 11 ŞEHİR MÜCADELE ETTİ

Müsabakalarda finallere kalabilmek için okçuların kıyasıya mücadele ettiğini belirten Toksöz, organizasyonda Trabzon, Amasya, Artvin, Çorum, Erzincan, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat ve Yozgat'tan gelen yetenekli sporcuların yer aldığını sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Samsun’un en başarılı milletvekili sizce kim?

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz yalnızca mükerrer oy kullanımını önlemek amacıyla saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.