Bolu Belediyesi'ne yönelik başlatılan "irtikap" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Tanju Özcan ve beraberindeki 12 kişinin adliyedeki işlemleri devam ediyor. Sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında savcılığa getirilen şüpheliler hakkında ilk kararlar açıklandı.
TUTUKLAMA İSTEMİYLE HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİLER
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde ifadeleri alınan şüphelilerden üçü için tutuklama talebi geldi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can ve Ali Sarıyıldız, savcılık sorgularının ardından "tutuklanmaları" talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Diğer şüphelilerin ifade işlemleri ve adli süreçleri ise devam ediyor.
CHP HEYETİNDEN BOLU'YA DESTEK ZİYARETİ
Olayın duyulmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile milletvekilleri Mahmut Tanal, Yaşar Tüzün ve Mustafa Sarıgül destek amacıyla Bolu'ya geldi. Adliye önünde açıklama yapan Başarır, Tanju Özcan'ın ciddi sağlık sorunları yaşadığını belirterek, "Kendisini bir davetiyeyle çağırsaydınız gelmeyecek miydi? Bizim kaçma şüphemiz yok, olamaz. Burada Tanju Özcan'ı değil, Bolu halkını ve demokrasiyi yargılıyorsunuz" dedi. Başarır, suçlamaların bir vakfa gönüllü yardım toplanmasıyla ilgili olduğunu ve Özcan'ın şahsi bir kazanç elde etmediğini savundu.
OPERASYONUN GEÇMİŞİ VE GÖZALTILAR
28 Şubat tarihinde başlatılan operasyon kapsamında jandarma ekipleri; aralarında Tanju Özcan, belediye başkan yardımcıları, müdürler ve meclis üyelerinin de bulunduğu 13 kişiyi gözaltına almıştı. "İrtikap" suçlamasıyla yürütülen soruşturmada, belediye ve BOLSEV Vakfı üzerindeki işlemler mercek altına alınmıştı. Şüphelilerin jandarmadaki üç günlük sorgusunun ardından bugün yargı süreci hız kazandı.
AJANSLAR

