Bolu'daki Yangında Denetim Yetkisi Kimde?
Paylaş

Bolu'daki Yangında Denetim Yetkisi Kimde?

Bolu Grand Kartal Otel'deki 78 kişinin ölümüne neden olan yangın sonrası yetki tartışmaları devam ediyor. İl Özel İdaresi, denetim yetkisinin kendilerinde olmadığını açıkladı.

Bolu’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen ve 78 kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin yetki tartışmaları sürüyor. Bolu İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, ve Bolu Belediyesi arasında denetim yetkisi konusunda açıklamalar gelmeye devam ediyor.

BOLU İL ÖZEL İDARESİ’NDEN AÇIKLAMA

Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, yangın sonrası ortaya çıkan yetki tartışmalarına yönelik açıklamada bulundu. Köstereli, otelin turizm belgeli bir işletme olduğunu belirterek, denetim yetkisinin İl Özel İdaresi’nde olmadığını söyledi.

Köstereli, “İl Özel İdaresi'nin denetim gibi bir görevi yok. Burası turizm belgeli bir işletme. Yönetmelikte bu tür yerlerin denetiminin kimde olduğu açıkça belirtiliyor.” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI İLE BELEDİYE ARASINDA GERİLİM

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, denetim ve yetkinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda olduğunu açıklarken, Bakanlık ise Bolu Belediyesi ve İl Özel İdaresi’ni işaret etmişti. Tartışmalar sürerken, yangınla ilgili denetim eksiklikleri kamuoyunda büyük tepki topladı.

"RUHSAT SADECE ADRES DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN YENİLENMİŞ"

Sırrı Köstereli, 2015 yılında otelin adres değişikliği nedeniyle ruhsat yenilendiğini belirtti. Köstereli, “2015'teki ruhsat yalnızca otelin adres değişikliğiyle ilgili bir güncellemeydi. Bu, belge üzerindeki adresin değiştirilmesinden ibarettir.” diye konuştu.

 

Kaynak: Haberler.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.