Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki Gözaltına Alındı
Paylaş

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki Gözaltına Alındı

Ekleme: 09.04.2026 11:29 Güncelleme: 30.05.2026 20:44

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "bankamatik memuru" soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamaları yöneltiliyor.

İzmir'de yerel yönetimlerde sarsıntı yaratan bir operasyon gerçekleştirildi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, belediyede "bankamatik memuru" çalıştırıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Operasyonun odağında, fiilen görev yapmadığı halde belediyeden maaş aldığı öne sürülen A.A. isimli şahıs bulunuyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ile ilgili iddiaların ardından derinleştirildi. Hazırlanan SGK Uzmanlık Raporu doğrultusunda düğmeye basan emniyet güçleri, Başkan Ömer Eşki ile birlikte 3 üst düzey ismi daha gözaltına aldı.

"NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK" SUÇLAMASI

Gözaltına alınan isimlere yönelik suçlamalar oldukça ağır. Savcılık, şüphelilere "Nitelikli Dolandırıcılık" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlamalarını yöneltti. Soruşturma kapsamında; Ömer Eşki'nin yanı sıra Bornova Belediyesi Personel A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü P.K. ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü V. İ.A. da emniyete götürüldü.

FİİLEN ÇALIŞMADIĞI SGK RAPORUYLA KANITLANDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, teknik incelemelerin sonuçları paylaşıldı. Açıklamada, şüpheli A.A.’nın 22 Eylül 2025 tarihinde Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi olarak SGK kaydının yapıldığı, ancak yapılan denetimler ve kamera incelemeleri sonucunda şahsın fiilen görev yapmadığının tespit edildiği belirtildi.

ÖZKAN YALIM BAĞLANTISI GÜNDEMDE

Operasyonun, daha önce kamuoyuna yansıyan "eski Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın sevgilisinin Bornova Belediyesi'nde işe alındığı" iddialarıyla bağlantılı olduğu öne sürülüyor. Rüşvet ve yolsuzluk suçlarından tutuklanan Yalım ile bağlantılı olduğu iddia edilen A.A.'nın, işe gitmeden maaş almasına göz yumdukları gerekçesiyle belediye yönetiminin sorumlu tutulduğu aktarıldı.

Gözaltına alınan Belediye Başkanı Ömer Eşki ve diğer 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Soruşturmanın kapsamının genişleyebileceği ifade ediliyor.

 

mynet.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.