Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), şirketlerin hisse geri alım programlarına esneklik getiren yeni bir düzenleme yayımlarken, Türk Hava Yolları (THY), Halkbank ve Doğan Holding peş peşe geri alım kararlarını duyurdu.
SPK’DAN HİSSE GERİ ALIMLARINA YENİ DÜZENLEME
SPK, borsada yaşanan dalgalanmalar nedeniyle şirketlerin hisse geri alım süreçlerini kolaylaştıran bir düzenlemeye gitti. Bu kapsamda, şirketler yönetim kurulu kararıyla geri alım başlatabilecek ve mevcut geri alım programlarına yönelik esneklik sağlanacak.
Bu kararın ardından, Borsa İstanbul’da işlem gören bazı büyük şirketler geri alım planlarını duyurdu.
THY, 5 AY SONRA TEKRAR GERİ ALIM YAPTI
Türk Hava Yolları (THY), 5 ay aradan sonra Borsa İstanbul’da hisse geri alımı gerçekleştirdi. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirisine göre, toplam 166 bin TL nominal tutarlı işlem 298,25-299,00 TL fiyat aralığında gerçekleştirildi.
THY, en son 14 Ekim 2024 tarihinde hisse geri alımı yapmıştı.
HALKBANK, 22 AY SONRA HİSSE GERİ ALIMINA DÖNDÜ
SPK’nın düzenlemesinin ardından harekete geçen bir diğer şirket Halkbank oldu. Kamu bankası, 22 ay sonra ilk kez hisse geri alımı yaptı.
Banka tarafından KAP’a yapılan açıklamaya göre, toplam 2 milyon TL nominal tutarlı işlem 21,16-21,24 TL fiyat aralığında gerçekleştirildi. Halkbank en son 26 Mayıs 2023’te geri alım yapmıştı.
DOĞAN HOLDİNG’DEN 1,5 MİLYAR TL’LİK GERİ ALIM PROGRAMI
Doğan Holding ise 1,5 milyar TL’lik hisse geri alım programını genel kurulun onayına sunma kararı aldı.
Şirketin KAP’a yaptığı duyuruda, geri alım için ayrılan fonun holdingin kendi kaynaklarından karşılanacağı belirtildi.
Ayrıca, Doğan Holding pay başına brüt 0,31 TL, net 0,26 TL peşin kâr payı ödemesi teklifinde bulunacağını açıkladı.
HİSSE GERİ ALIMLARI DEVAM EDECEK Mİ?
Borsada yaşanan gelişmelerin ardından, SPK’nın getirdiği esneklik ile birlikte önümüzdeki günlerde daha fazla şirketin geri alım açıklaması yapması bekleniyor.
Uzmanlar, geri alım kararlarının yatırımcı güvenini artıracağını ve piyasalardaki volatilitenin dengelenmesine katkı sağlayabileceğini belirtiyor.
Anadolu Ajansı