CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Bafra'da çeltik tarlalarında incelemelerde bulundu, üreticilerin sorunlarını dinledi.
Hasat dönemi bu kadar bereketli geçmişken oluşan piyasa fiyatlarının ve devlet tarafından uygulanan müdahale politikasının üreticilerimizi zor durumda bıraktığını ifade eden CHP'li Hancıoğlu, "Nisan ayından bu yana gübre fiyatlarında yüzde 60, elektrikte yüzde 70, zirai ilaçlarda ise yüzde 100'ü aşan artışlar yaşandı. Bu temel girdi kalemlerindeki olağanüstü yükseliş hasada gölge düşürse de üreticimiz asla yılmadı ve özveriyle çeltiğini ekti. Fakat şimdi belirlenen müdahale politikasıyla, çiftçimizin bütün emekleri heba ediliyor" dedi.
'ÜRETME' DİYORLAR
3,5 ila 4 lira arasında olması gereken piyasa fiyatının 2,5 ila 3 lira bandına oturtulmasının üreticiye haksızlık olduğunu kaydeden Milletvekili Hancıoğlu, şöyle konuştu; "Bu fiyatlar, üreticimize 'üretme' demektir. Birçok üreticimizin tarlası ipotekli, bankalar haciz kuyruğunda, tüccar alacaklarının peşine düşmüş, çiftçimiz artık nefes alamaz halde. Çeltik üreticimizin emeklerinin gasp edilmesi karşısında sessiz kalmayacağız." N. Alper CABBAR