Samsun'un İlkadım ilçesi Cedit mahallesinde ikamet eden vatandaşlar, yaşanan elektrik kesintileri dolayısıyla 16 aydır mağduriyet yaşıyor. Tınaztepe Sokak, Kocatepe Sokak ve Çimenli Caddeleri'nde haftada bir yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları isyan ettirdi.
VATANDAŞLAR ÇİLEDEN ÇIKTI
Hastası, yaşlısı olan mahallede haftada bir yaşanan elektrik kesintilerini Enerji Bakanlığı, hatta CİMER'e kadar taşıyan vatandaşların sorunları bir türlü çözülemedi. Elektriklerin haftada bir kesilmesi özellikle evde çalışanları ve yatalak hastası olanları çileden çıkardı.
AFRİKA'DAMI YAŞIYORUZ?
Vatandaşlar, "Son 16 aydır her hafta elektriklerimiz kesiliyor. Bu durumu YEDAŞ'a bildirdik, bir çözüm bulamadılar. Enerji Bakanlığı'na ve CİMER'e de konuyu taşıdık. Şuanda bir çözüm yok. Geliyorlar, haber vermeden 'şak' diye trafodan elektrikleri kesip gidiyorlar. Evde çalışan varmış, yaşlısı, yatalak hastası olan varmış, hiç düşünen yok. Böyle bir hizmet anlayışı olabilir mi? Afrika'da mı yaşıyoruz? Samsun'un göbeğinde, kent merkezinde yaşıyoruz. Sorunun çözümü konusunda Samsun Valimizede çağrı yapıyoruz. Vatandaşlar burada çok mağdur "açıklamasını yaptı.
.jpeg)
.jpeg)
Cedit Mahallesi'nde her hafta elektriklerin kesilmesi, vatandaşları isyan ettirdi. Birçok yere başvuran vatandaşların sorunu bir türlü çözülemedi. Zekeriya FIRAT