Atık Avcıları Şaşırtıyor: Çöpte Buldukları Eşyaların Değeri Servet Oldu

Atık Avcıları Şaşırtıyor: Çöpte Buldukları Eşyaların Değeri Servet Oldu

Hazır

Giriş: 04.11.2025 16:37 Güncelleme: 04.11.2025 16:37
Bursa'da "Atık Avcısı" adlı YouTube kanalıyla içerik üreten Yusuf Emre Kürkçü ve Engin Altın, çöpten servet değerinde eşyalar buluyor.

Bursa’da yaşayan ve kendilerini "Atık Avcısı" olarak adlandıran Yusuf Emre Kürkçü ve Engin Altın, sosyal medyada dikkat çeken bir içerik türüyle binlerce izleyiciye ulaşıyor. İkili, çöp konteynerlarını gezerek, akıllı telefonlardan ziynet eşyalarına ve lüks saatlere kadar servet değerinde ürünler buluyor. Bu videolarıyla hem israfın boyutunu gözler önüne seriyor hem de kullanılabilir durumdaki eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak toplumsal bir fayda sağlıyor.

ÇÖPTEN ÇIKAN LÜKS SAATLER VE KOLEKSİYONLUK PARALAR

Edinilen bilgilere göre, Yusuf Emre Kürkçü ve Engin Altın, buldukları değerli eşyaları YouTube kanallarında yayımlayarak izleyicileri şaşırtıyor. İkilinin videolarında ortaya çıkan eşyaların değeri zaman zaman dudak uçuklatıcı seviyelere ulaşıyor. Genç içerik üreticileri, israfa dikkat çekmek amacıyla bu çalışmayı yaptıklarını vurguluyor.

Yusuf Emre Kürkçü, yaptıkları işin amacını şu sözlerle açıkladı: “Biz ‘Atık Avcısı' ismiyle israfa dikkat çekmek maksadıyla bir kanal açtık. İnsanların ne kadar israf yaptığını göstermek istiyoruz. Çektiğimiz içeriklerle beraber çöplerde ne kadar değerli eşyaların olduğunu maalesef görmüş olduk.”

800 BİN LİRALIK SAAT İDDİASI VE FARKINDALIK ÇAĞRISI

Kürkçü, çöpten çıkan ürünlerin değerleriyle ilgili çarpıcı örnekler verdi. "Normalde yanına yaklaşamayız ama biz çöpten bulduk," diyen Kürkçü, "200 bin lira değerinde bulduğumuz saatler oldu. Bulduğumuz bir başka saat ise internetten baktığımızda 800 bin lira değerinde olduğunu fark ettik. Bizim için çok büyük bir şey ama çöpe atılmış," ifadelerini kullandı. Bu tür eşyaların seri numaralarının dahi bulunduğunu ve durumun ilginç olduğunu ekledi.

İkilinin buldukları arasında sadece teknolojik veya ziynet eşyaları değil, aynı zamanda çok eski tarihlerden kalma koleksiyonluk paralar ve kullanılmamış yemek takımları da yer alıyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR

"Atık Avcısı" ekibi, buldukları kullanılabilir durumdaki eşyaları ticari bir amaç gütmeksizin değerlendirdiklerini belirtiyor. Kürkçü, "Bunları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Koleksiyonluk paraları da aynı şekilde isteyen takipçilerimize gönderdik," diyerek bu eylemin sosyal boyutuna dikkat çekti.

Amaçlarının bir farkındalık oluşturmak olduğunu belirten içerik üreticileri, halkın da bu tarz içerikleri sevdiğini kaydetti. Çöplerdeki eşyaları değerlendirip ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilme amacının kendileri için büyük mutluluk kaynağı olduğunu ifade ettiler. Sorumlu gazetecilik prensibiyle, bu tür sosyal medya trendleri üzerinden toplumsal sorunlara dikkat çekilmesi gerektiği anlaşılmaktadır.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap