Cam Müze çabuk unutuldu 
Paylaş

Cam Müze çabuk unutuldu 

Ekleme: 25.09.2020 15:14 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yılmaz'ın açıkladığı Saathane Meydanı'nda yer alan tarihi kalıntıların sergileneceği cam müze projesi çabuk unutuldu. Başkan Demir, "O bölge çitle çevrilecek "dedi. 

10 yıldır kent gündeminde olan Büyükşehir Belediyesi'nin Saathane Meydanı'nda uygulamayı planladığı dönüşüm projesi kapsamında eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın açıkladığı cam müze projesi çabuk unutuldu. Başkan Yılmaz'ın Saathane Meydanı'nda yer alan tarihi eserlerin ziyaretçiler tarafından gezilirken görülebileceği cam müze projesinin rafa kaldırıldığı Başkan Mustafa Demir'in açıklaması ile ortaya çıktı. 

Ağustos ayında Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından çevre düzenleme projesinin onaylanması ile çalışmaların başladığını ve büyük bir kısmının tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Alanda tamamen belediyemiz tarafından üretilen oturma grupları, bitki yerleştirme havuzları ile muhteşem bir görsel oluşturacak süs havuzları yer alacak "dedi. 

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz

ESERLER ÇİTLE ÇEVRİLECEK 

Yapılan kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkan Selçuklu ve Bizanslılar'dan kalma eserlerin etrafının çitle çevrilerek herkes tarafından görüleceğini de belirten Başkan Demir, "Bu çit tamamen tarihi dokuya uygun olacak. Amacımız Saathane'ye dinlenmek için gelen vatandaşlarımızın tarihi kalıntıları da görerek incelemesi. Çalışmalarımızı da bir ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına açacağız. Medresesi, Camisi ve Taşhan ile birlikte tarihi doku şehrimizle buluşacak" dedi.

Başkan Demir, Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu. Başkan Demir, bölgedeki tarihi eserlerin çitle çevrileceğini açıklarken, eski Başkan Yılmaz'ın ziyaretçilerin gezerken eserleri görebileceği cam müze projesininde rafa kalktığı ortaya çıktı.  Zekeriya FIRAT 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.