Ligin son 6 haftası için hazırlıklarını sürdüren Yılport Samsunspor'da idmanlar devam ediyor. Pandemi sürecinde kendilerine verilen antrenman programlarını harfiyen uygulayan futbolcuların fiziksel durumları gayet iyi ve takım mental anlamda da en üst seviyede duruyor. Kırmızı-Beyazlılar ligin bitimine 6 maç kala en yakın rakibi Manisa Futbol Kulübünün 10 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor fakat takımın rehavete kapılamaması için tüm önlemler alınıyor.
TEKNİK HEYETE YARDIMCI OLUYOR
Her ne kadar Manisa FK cephesi tarafından da kabullenilmiş olsa da henüz matematiksel anlamda şampiyonluk kazanılmadı. Bu nedenle başta Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam olmak üzere teknik heyet oyuncuların disiplinden çıkmasına izin vermiyor. Takımın tecrübeli isimleri teknik heyete bu konuda yardımcı olurken, kaptan Caner Arıcı'nın futbolcularla toplantı yaptığı öğrenildi.
"DİSİPLİNİ ELDEN BIRAKMAYALIM"
Nuri Asan Tesisleri'nde takım arkadaşlarına ayak üstü kısa bir konuşma yapan 33 yaşındaki futbolcunun "Şampiyonluğumuz çok yakın ama matematiksel anlamda her şey bitmiş değil. Ligler hakkında verilecek olan karara takılmayalım. Maçlar her an başlayacakmış gibi hazırlanalım ve kalan 6 maçı kazanalım. Hem kulübün, hem de ligin puan rekorunu kıralım. Kalan 6 maçımız var ve bu maçların hepsini kazandıktan şampiyonluk turumuzu atalım. Rekorla şampiyon olmak gelecek sezon öncesi bizim motivasyonumuzu arttıracaktır. Disiplini elden bırakmayalım" dediği öğrenildi. Takıma hem kaptanlık hem de ağabeylik yapan Caner'in bu konuşmasına, futbolcuların alkışlayarak destek verdikleri öne sürüldü.
Caner Arıcı bu sezon Yılport Samsunspor forması altında kupa dahil 26 maça çıktı. Toplamda 2 bin 284 dakika süre alan deneyimli futbolcu 1 gol 4 asist kaydetti. 33 yaşındaki futbolcu, takım içerisinde geçen sezon yaşanan kaptanlık ve ağabeylik sorununa bu sezon adeta ilaç gibi geldi.
Haber: Ergin Caner Cabbar