Canik Belediye Meclisi Eylül Ayı Açılış Toplantısı, Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilçede devam eden çalışmalar, planlanan yatırımlar ve eğitim destekleri hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara sevk edildi.
ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN HER ÖĞRENCİYE BURS
Eğitimin her aşamasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Sandıkçı, Canik’ten üniversiteyi ilk kez kazanan bütün öğrencilere burs desteği sağlayacaklarını söyledi. Sandıkçı, “Bu yıl da Canik’imizden ilk defa üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimize burs desteği sağlıyoruz. Eğitimde farkındalık oluşturan ve ülkemizde örnek olan projelere ve desteklere imza atmaya devam ediyoruz” dedi.
Burs desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler için başvuru sürecinin ilerleyen günlerde başlatılacağı bildirildi. Başvuru şartları, gerekli belgeler ve destek takviminin belediye tarafından açıklanması bekleniyor.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı
BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM SETİ
Başkan Sandıkçı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında ilçede ilkokul birinci sınıfa başlayacak öğrencilerin tamamına çanta ve kırtasiye seti hediye edileceğini belirtti. Öğrencilerin ve ailelerin eğitim bütçelerine katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Sandıkçı, eğitim alanındaki proje ve desteklerin sürdürüleceğini kaydetti.

ULAŞIM YATIRIMLARI SÜRECEK
Toplantıda ilçede devam eden ulaşım yatırımları hakkında da bilgi veren Sandıkçı, Canik’in ulaşım ağını yeni yollarla genişlettiklerini söyledi. Güvenli ve konforlu yolları vatandaşların hizmetine sunmayı sürdüreceklerini belirten Sandıkçı, “Her alanda daha güçlü Canik için sahada azim ve gayretle çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLARA HEDİYELERİ VERİLDİ
Canik Belediyesi tarafından beşincisi düzenlenen “Haydi Güle Oynaya Camiye Gel” projesine de değinen Sandıkçı, programa katılan çocuk ve gençlerin hediyelerine kavuştuğunu söyledi. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülerek ilgili komisyonlara gönderilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: Canik Belediyesi Bültenidir