Samsun'un Canik ilçesinde eğitim veren Fatih Ortaokulu, öğrencilerine alışılmışın dışında bir öğrenme ortamı sunarak dikkatleri üzerine çekiyor. Okul bünyesinde kurulan Doğa Müzesi, çocukların kitap sayfalarda gördükleri bitki ve hayvan türlerini yakından tanımasına olanak sağlıyor.
BİR HAYAL ÖZ KAYNAKLARLA GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ
Kovid-19 salgını döneminde bir fikir olarak ortaya çıkan proje, okulun kendi kaynakları ve öğretmenlerin özverili çabalarıyla somut bir hal aldı. Müzede sergilenen hayvan fosilleri, çeşitli kanatlı yumurtaları, mineral kayaçlar, deniz kabukları ve kelebek koleksiyonları, öğrencilere doğayı keşfetme imkanı tanıyor. Okul Müdürü Ergin Yazıcı, sürecin bir hayal ile başladığını ve personelin desteğiyle bugün farklı okullardan ziyaretçi ağırlayan bir merkeze dönüştüğünü belirtti.
YENİ MÜFREDATA UYGUN ÖĞRENME ALANI
Müdür Ergin Yazıcı, müzenin eğitimdeki önemine dair şu ifadeleri kullandı: "Öğrenciler kitaplarındaki fotoğraflarını gördüğü örneklerini birebir şekilde okulumuzun doğa müzesinde görmektedirler. Yeni maarif müfredatı programı kapsamında da değerlendirdiğimizde okulumuzda öğrencilerin sınıfların dışında, farklı mekanlarda, farklı ortamlarda derslerini pekiştirebileceği bir ortamı okulumuzda oluşturduk." Yazıcı ayrıca, velilerin de projeyi sahiplendiğini ve ellerindeki farklı materyalleri müzeye bağışlamak istediklerini ekledi.
VELİLER VE ÖĞRENCİLER ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMİYOR
Resim öğretmeni Eyüphan Koçar, velilerin okuldaki bu profesyonel çalışmayı gördüklerinde bir devlet müzesiyle karşılaştıklarını sandıklarını ifade etti. Öğrencilerden Zeynep Halilbeşeoğlu ise müzedeki kuş seslerinin huzur verdiğini belirterek, "Şehirleşme yüzünden bu kadar doğa görme fırsatımız olmuyor. Ama Fatih Ortaokulu bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyorum" dedi. Elvin Arslan ve Ege Cem Yalmancı da müzede vakit geçirmenin streslerini azalttığını ve kendilerini çok şanslı hissettiklerini dile getirdi.










Anadolu Ajansı


