Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçenin 52 mahallesinden gelen kadınlarla bir araya gelerek istişare kültürünün önemine vurgu yaptı. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda kadınların talep ve önerilerini tek tek dinleyen Başkan Sandıkçı, ilçeye kazandırılan yatırımların merkezinde "ortak akıl" olduğunu ifade etti. Canik için üretmeye ve geleceğe değer katan eserler kazandırmaya devam ettiklerini belirten Sandıkçı, katılımcılara mevcut projeler ve planlanan çalışmalar hakkında kapsamlı bilgiler verdi.
"ASRIN FELAKETİNİ ASRIN BİRLİKTELİĞİYLE AŞIYORUZ"

Konuşmasına 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle hayatını kaybeden vatandaşları anarak başlayan Başkan İbrahim Sandıkçı, derin bir üzüntü içerisinde olduklarını dile getirdi. Sandıkçı, "Hafızalarımızda derin izler bırakan bu büyük acıda yitirdiğimiz canlarımızı rahmetle anıyorum. Devlet ve millet el ele vererek asrın felaketinin yaralarını asrın birlikteliğiyle sarmaya devam ediyoruz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun," dedi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM VE ÖZEL PROJELER YOLDA

İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü belirten Başkan Sandıkçı, sosyal belediyecilik alanındaki yeni müjdelerini de paylaştı. Özel gereksinimli çocuklar için tasarlanan, psikolog ve terapi desteğinin sunulacağı Özel Gereksinimli Çocuklar Misafirhanesi'nde tefrişat aşamasına gelindiğini aktaran Sandıkçı, bu merkezin uzman eğitmenler eşliğinde çocuklara ve ailelerine nefes aldıracağını vurguladı.
EMEKLİYE VE ÖĞRENCİYE TAM DESTEK
Canik Belediyesi’nin sosyal destek programlarının genişleyerek devam ettiğini ifade eden Sandıkçı, ekonomik yükü hafifleten şu projelerin altını çizdi:
-
Emekli vatandaşların çocuklarının düğün törenleri için belediye salon kiralamalarında %50 indirim uygulaması sürüyor.
-
Canik'te ikamet edip üniversiteyi kazanan tüm öğrencilere bu yıl da burs desteği sağlanıyor.
-
YKS ve LGS’de dereceye giren öğrenciler başarı ödülleriyle teşvik ediliyor.
Canik Belediyesi Bültenidir