Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaştırma Bakanlığı'ndan talep ettiği çalışma kapsamında Ayvacık ve Çarşamba arasındaki yolun yenilenmesi için Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü tarafından 2020 yılında proje çalışmaları başlatılmıştı. 2021 yılı Ocak ayında taşerona ihale edilen projede, daha önce korkutan yarıklar ortaya çıkmıştı.

YOL DAHA 3 YILINI DOLDURMADI
Barajı çevreleyen yolun
kenarına heyelan ve kaya düşmelerini önlemek için inşa edilen istinat duvarlarında ve yolun kenarlarında derin yarıklar oluşması üzerine
Çarşamba Ayvacık yolu 22. kilometresine heyet inceleme için gelmişti. Heyetin incelemesi sonrası yolda rehabilitasyon çalışmaları yapılmıştı. 3 yılını doldurmayan yolda yine derin yarıklar ve çatlaklar oluştu.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN
Çarşamba Ayvacık Yolu 22. kilometresinde yol kenarında ve istinat duvarlarında oluşan çatlaklar vatandaşları tedirgin etti. Vatandaşlar, "Bu çatlaklar daha öncede meydana gelmişti, ancak kalıcı bir çözüm bulunamadı. 7 yere sondaj yapıldı, ondan sonra birşey yapılmadı. Mevcut sorun devam ediyor. Yolun aşağısına ve yukarısına fore kazık yapılacak deniliyordu, ancak kalıcı önlem alınmadı "ifadelerini kullandı.
Kaynak: Zekeriya Fırat